Ubehagelig video: Udrydningstruet dyr jages og dræbes med køller

Dyret jages for sine skæl, der bruges i traditionel kinesisk medicin

Disse skjulte optagelser viser hvordan skældyret brutalt jagtes og dræbes for at blive brugt i traditionel kinesisk medicin. Advarsel: Ubehagelige billeder. Video: World Animal Protection.

I brutale optagelser afsløres det nu, hvordan udrydningstruede skældyr i Indien jages og bankes til døde for derefter at blive kogt ind til en kødmasse, der fejlagtigt menes at kurere barnløshed og impotens.

Der skriver World Animal Protection i en pressemeddelelse, der også indeholder skjulte optagelser fra jagten på det udrydningstruede dyr. Se de ubehagelige optagelser over artiklen.

I optagelserne ses det, hvordan lokale jægere i den indiske delstat Assam om natten finder et skældyr, der gemmer sig inde i et træ. Ved at hugge i træet med økser og tænde bål under det lykkes det at fange dyret, som derefter bliver banket med en kølle.

- Denne optagelse viser den chokerende brutalitet, der benyttes i jagten på det forsvarsløse skældyr, udtaler Dr. Neil D'Cruze, global rådgiver for vilde dyr hos World Animal Protection. Han har selv deltaget i den to år lange undersøgelse.

Skældyrenes forsvarspanser bliver solgt på markeder i især Vietnam og Kina, hvor det er i høj kurs. Ifølge World Animal Protection kan skæl fra et enkelt skældyr således indbringe, hvad der svarer til fire måneders løn.

- Det er nemt at se, hvorfor dyrene bliver kommercielt udnyttet, da skæl fra bare et skældyr kan indbringe et betydeligt, næsten livsforandrende beløb for mennesker i disse samfund. Men det er på ingen måde bæredygtigt, forklarer Professor David Macdonald fra Instituttet for Zoologi ved Oxford Universitet.

Ingen kur - tværtimod
Den påståede medicinske effekt af skællene vurderes samtidig som yderst tvivlsom.

- Der er ingen dokumenterede resultater af, at traditionel, kinesisk medicin, der indeholder skæl fra skældyr, har nogen virkning som kur mod sygdomme. Tværtimod er der rapporteret tilfælde af gulsot og leverskader efter indtagelse af skæl, fortæller Neil D'Cruze.

Der findes ingen pålidelige tal over antallet af levende skældyr tilbage, men det anslås, at der mellem 2000 og 2013 er forsvundet over en million skældyr fra naturen.

Det gør skældyret, der også er kendt under navnet pangolin, til en truet dyreart, og ifølge en rapport fra World Animal Protection og Oxford Universitet er det samtidig verdens mest handlede pattedyr.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Videoen fra World Animal Protection er ikke den første, der sætte fokus på dyrs dårlige forhold rundt om i verden. Se flere eksempler herunder:

I denne video kæmper en lang række kendte for at stoppe spisning af hundekød i Kina. Video: Compassion Project PSA - Animal Hope & Welness Foundation

Hundene i burede har ingen anelse om, hvad der venter dem, når festivallen i Yulin starter på tirsdag. Foto: Andy Wong / AP Samfund - 21. jun. 2016 - kl. 10:24 I Kina spiser de hunde: Omstridt hundekøds-festival starter i dag

Her sættes der fokus på de forhold IKEA-kyllinger opdrættes under. Video: ANIMA.

Foto: Philip Davali Samfund - 23. dec. 2017 - kl. 15:45 'Fy for helvede, I er nogle dumme svin': Hjerteskærende video startede det hele

I videoen her handler det om danske kalve, der bliver taget fra deres mor efter 12 timer. Video: ANIMA.

  Her et billede fra den dag, da køerne gik på græs i 2017-sæsonen. Foto: Ival Boll/Polfoto Samfund - 14. nov. 2018 - kl. 20:13 Hundredvis af danskere raser mod Arla: 'Hvordan kan I være så hjerteløse?'

58 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere