Uber gik markant frem i Danmark i 2015

2015 blev året, hvor Uber for alvor ramte Danmark. Det er dog stadig de små tals lov, der hersker

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Uber Danmark kunne for 2015 notere sig en markant fremgang i Danmark. Mens fremgangen var gevaldig, er der dog - trods den store medieomtale - stadig tale om et meget lille selskab.

Omsætningen steg med små 9000 procent til 2,6 millioner kroner. Efter skat på 52.140 kroner kunne selskabet omsætte de penge til et nettoresultat på 172.118 kroner. Det skal sammenlignes med et underskud på 14.009 kroner sidste år.

Regnskabet er blottet for meningsfyldte kommentarer til udviklingen, da selskabet er så lille, at det kan nøjes med at rapportere meget begrænsede informationer.

Uber er en applikation, der forbinder bilister med folk, der skal bruge transport. Betalingen til chaufføren bliver gennemført gennem applikationen.

Forretningsmodellen har mødt voldsom modstand fra taxabranchen og flere politikere, der mener, at Uber underbyder taxabranchen ved ikke at skulle leve op til de samme krav.

Selskabets start i Danmark udløste tidligere på året store protester fra taxachauffører, der også har trukket Uber i retten.

Der er ikke faldet dom i sagen om, hvorvidt forretningsmodellen er lovlig.

Uber findes i 67 lande - heriblandt Danmark - og hundredvis af byer på verdensplan. Den er dog også blevet forbudt flere steder.

Ifølge Uber er der tale om en samkørselsordning, hvor private bilejere stiller sig til rådighed og kan hyres til en tur, hvor chauffør og passager efterfølgende deler omkostningerne.

Danske taxiselskaber mener, at Uber ikke overholder retningslinjerne for fair konkurrence, fordi Uber-chauffører ikke er underlagt samme reguleringer såsom forsikring, registrering til erhvervskørsel og andre lovpligtige udgifter.

2 kommentarer
Vis kommentarer