Annonce:
Annonce:

Uber lukker 'ulovlig taxitjeneste' i Sverige

Flere af selskabets chauffører er blevet dømt for at have drevet en sort taxitjeneste, når de har kørt

For nylig var den danske udgave af Uber også på anklagebænken, og Ekstra Bladet afholdt en ophedet debat. Se debatten mellem Uber- og taxa-chaufførerne her
Annonce:
Følg Samfund

Kørselstjenesten Uber lukker sin lavpristjeneste Uberpop i Sverige, skriver Dagens Nyheter. Det sker, efter at flere af selskabets chauffører er blevet dømt for at have drevet sort taxitjeneste, når de har kørt for tjenesten.

Uber hævder, at der er tale om en samkørselstjeneste.

Uber angiver over for Dagens Nyheter, at op mod 100.000 har anvendt tjenesten i de seneste tre måneder, og at 5000 personer har været chauffører på et eller andet tidspunkt i perioden.

Det er håbet hos Uber, at tjenesten kan blive relanceret, hvis de gældende regler bliver ændret.

De svenske domstole har gang på gang erklæret den amerikanske taxiformidlings-tjeneste for en skatteunddragende taxatjeneste.

Uberpop har opereret i Sverige siden efteråret 2014. Den er baseret på, at personer uden erhvervskørekort arbejder som chauffører og tjener penge på at transportere kunder.

Priserne er lavere end hos almindelige taxatjenester og Ubers professionelle tjenester.

Men Uberpop lukkes nu, efter at der over 30 gange er afsagt domme, der fastslår, det er en sort taxatjeneste. Også Hovrätten, der svarer til landsretten, har afsagt denne dom, som nu er blevet anket til højesteret.

Alok Alström, som er chef for Uber i Sverige, bekræfter over for Dagens Nyheter, at Uberpop lukkes ned om en uge - den 18. maj.

Uber fortsætter dog med at rekruttere nye chauffører med en omfattende markedsføring i Sverige. 'Tjäna bra pengar', hedder det med tilføjelsen: 'Dessutom har du redan allt du behöver för att börja'.

I Danmark har Trafikstyrelsen anmeldt Uber til politiet for ulovlig taxakørsel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: