Annonce:
Annonce:

Uber-venligt forslag: Regeringen vil droppe videoovervågning i taxier

Taxichauffører frygter for sikkerheden, efter at regeringen har foreslået at afskaffe kravet om videoovervågning i taxier. DF og S stritter imod.

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

AF: Allan Christensen, Avisen.dk

Stik imod anbefalinger fra taxibranchen og chauffører vil Venstre-regeringen nu slække på sikkerheden for landets taxichauffører.

Som en del af sit udspil til en ny taxilov lægger transportminister Hans Christian Schmidt nemlig op til at droppe kravet om videoovervågning i taxier. Det bekræfter flere kilder over for Avisen.dk.

Hos Taxachaufførernes Landsklub under 3F er man ikke i tvivl om, at det vil blive farligere og mere utrygt for chaufførerne at gå på arbejde, hvis videokameraet ryger ud af taxaen.

Læs også: Taxichauffører om vold på jobbet: Tænk hvis det var folketingsmedlemmer

Annonce:

- For os at se er det totalt vanvid. Men det er desværre endnu et bevis på det, som vi har sagt i mange år: At taxichauffører regnes for nul og niks. Man er ligeglad med vores sikkerhed, siger Jens Laursen, talsmand for Taxachaufførernes Landsklub.

Hver femte taxichauffør udsat for vold
Siden 2012 har det været et lovkrav, at alle taxier i Danmark skal have installeret et videokamera. Alligevel er vold og trusler en fast del af tacichaufførernes dagligdag - især de chauffører, der kører fredag og lørdag nat.

Læs også: S får høvl: Forslag om Uber-kontrol nedstemt

For en måned siden kunne Avisen.dk løfte sløret for en ny rapport fra Transportministeriet, der for første gang satte tal på det massive omfang af vold og trusler mod taxichauffører.

Hver femte taxichauffør blev i 2014 udsat for vold, mens fire ud af fem chauffører blev udsat for trusler, viser rapporten.

Læs også: Priskrig: Uber får taxiselskab til at sænke prisen med 25 procent

Annonce:

Det fik en arbejdsgruppe med deltagelse af blandt andet taxibranchen, 3F og Arbejdstilsynet til at komme med en række anbefalinger til regeringen om at styrke sikkerheden for taxichaufførerne.

Blandt andet bør der kigges nærmere på bærbare alarmer til chaufførerne, mulighed for pengeløse taxier og bedre uddannelse i konflikthåndtering, lød det.

DF: Det bliver ikke med vores stemmer
Derfor vækker det også undren på Christiansborg, at regeringen er parat til at slække på chaufførernes sikkerhed i forsøget på at modernisere taxiloven og åbne for konkurrence fra kørselstjenesten Uber.

Læs også: Radikale: Lad taxier droppe at køre i yderområder

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, understreger, at videoovervågningen skal fortsætte, hvis DF skal være med i en aftale om en ny taxilov.

Annonce:

- Dansk Folkeparti var bannerfører for at få videoovervågningen indført, så derfor vil vi selvfølgelig også stå fast på, at det skal blive. Det er et rigtig godt instrument – både i forhold til chaufførernes sikkerhed og i forhold til passagerernes sikkerhed, siger han.

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn, peger også på, at der var et bredt flertal bag beslutningen om at indføre videoovervågning i taxier. Og at evalueringerne har været positive.

- Vi er flere, der har svært ved at forstå det her ønske fra regeringens side. Men der findes jo stadig nogle outrerede liberale typer i både Liberal Alliance og Alternativet, som synes, at det der med sikkerhed ikke er så vigtigt, siger Rasmus Prehn.

Venstre: Det kan forhandles
Der har i de seneste uger været flere forhandlingsmøder i Transportministeriet om en ny taxilov. Og Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, understreger, at der ikke er truffet nogen endelig afgørelse om videoovervågningen.

- Regeringen spiller i modsætning til andre ikke ud med ultimative forslag. Regeringen spiller ud med noget, der kan forhandles, siger han.

Selvom Venstre-regeringen med transportminister Hans Christian Schmidt ønsker at skrotte videoovervågningen, lyder der anderledes positive toner fra transportordføreren.

- Min egen holdning er, at videoovervågning er en god ting, fordi det giver en tryghed. Men nu må vi se, hvordan det ender, siger Kristian Pihl Lorentzen, der ikke har yderligere kommentarer.

Læs også: Chok-tal: Hver femte taxichauffør udsættes for grov vold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Røveri, narko og drabforsøg

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:
Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: