Annonce:
Annonce:

Uber vil tilbage til Danmark efter sejr i London

Uber har vundet retssag i London og har fået en midlertidig tilladelse til Uber-kørsel i storbyen. Uber arbejder hårdt på at vende tilbage til Danmark, oplyser kørselstjenesten

Arkivfoto: Rafiq Maqbool/AP
Arkivfoto: Rafiq Maqbool/AP
Annonce:
Følg Samfund

Uber har lige vundet en appelsag om retten til at køre i London, og Uber arbejder samtidig på at vende tilbage til Danmark, skriver Fagbladet 3F.

Uber trak sig ud af Danmark 18. april 2017 med den begrundelse, at kravene i den nye taxilov ville gøre det umuligt for Uber at køre videre. Det gjaldt blandt andet krav om fysiske taxametre i bilerne, videoovervågning og sædefølere.

Pressetalsmand fra Ubers hovedkontor Daniel Byrne oplyser, at Uber arbejder hårdt på at komme tilbage til Danmark.

- Den nuværende lovgivning gør Ubers tilbagevenden sværere. Men vi er ivrige efter at finde en måde, der er helt i overensstemmelse med transportlovgivningen, siger Daniel Byrne, der ikke uddyber yderligere, hvad Ubers planer i Danmark er.

Annonce:

I appelsagen i London afgjorde retten, at “Transport for London”, som blandt andet står for taxi-licenser, gik for langt, da de afviste at give Uber licens i en fem-årig periode.

Uber fik derimod adgang til en midlertidig licens i 15 måneder. Begrundelsen er, at Uber har rettet ind i London, så tjenesten er i overensstemmelse med britiske regler.

Uber-chef i Storbritannien Tom Elvidge er tilfreds med afgørelsen.

- Vi vil fortsætte med at arbejde med Transport for London for at imødekomme deres bekymringer og fortjene deres tillid, siger Tom Elvidge.

Skal vise licens
Uber oplyser, at blandt de varslede ændringer i London er, at app’en fremover skal vise, at Uber-chaufførne har licens fra Transport for London. Ligesom alvorlige hændelser skal rapporteres til politiet.

Uber har tidligere luftet planer om et comeback i Danmark, som blev modtaget med stor skepsis af både 3F og vognmændene i Dansk Taxiråd.

Annonce:

Formand for 3F’s Transportgruppe Jan Villadsen har tidligere slået fast, at alle, der overholder taxilovgivningen, er velkomne på de danske veje. Men han tror ikke et øjeblik på, at Uber har reelle hensigter og har tænkt sig at overholde dansk lovgivning.

Budskabet fra Direktør for Dansk Taxiråd, Trine Wollenberg er også, at Uber er velkommen tilbage i Danmark, hvis selskabet vil overholde den danske taxilovgivning. Men hun har sine tvivl om, hvorvidt Uber reelt har tænkt sig at overholde taxilovgivningen, baseret på erfaringerne med Uber i Danmark.

Siden Uber startede i Danmark i 2014, har selskabet ført en turbulent tilværelse med myndighederne i hælene og en stribe retssager i by- og landsret.

Annonce:

Chauffører fik bøder
En lang række Uber-chauffører har fået mindre bøder for overtrædelse af taxilovgivningen. Bødestørrelserne blev skruet op i Københavns Byret og senere Østre Landsret, der idømte fire Uber-chauffører bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 kroner 40.000 kroner for ulovlige taxikørsler. Højesteret skal nu tage stilling til sagerne mod de fire chauffører.

Hvis de fire Uber-chauffører også bliver dømt i Højesteret, kan det bane vejen for mange flere sager mod Uber-chauffører, der ligger og venter, oplyser anklagemyndigheden i København.

Skat har også konstateret alvorlige uregelmæssigheder. En opgørelse tidligere i år viste, at Uber-chauffører har snydt i skat i stor stil. Kun tre ud af 1.195 Uber-chauffører indberettede og betalte den rette skat i 2015. Resten har snydt.

Samtidig er tre ud af fire af de tjekkede Uber-chauffører mistænkt for socialt bedrageri, og de undersøges for øjeblikket af myndighederne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: