Udbryder-aberne fundet i træer: Skal lokkes ned med frugtbur

Munkholm Zoos fire berberaber sidder og hygger sig i nogle træer 200 meter fra zooen

Billedet her er et arkivfoto fra Givskud Zoo, og de har altså ikke noget at gøre med de fire, der undslap i lørdag. Det er dog samme type abe (Foto: Anders Brohus)
Billedet her er et arkivfoto fra Givskud Zoo, og de har altså ikke noget at gøre med de fire, der undslap i lørdag. Det er dog samme type abe (Foto: Anders Brohus)

Har du set aberne eller har billeder af dem? Send en sms eller mms til 1224 (alm. sms-takst) eller en mail til 1224@eb.dk

Skjult bag nogle gamle bygninger kan ejeren af Munkholm Zoo stå og kigge på sine fire uvorne, små berberaber.

De kravler rundt i toppen af nogle træer, og nægter at komme ned, fortæller ejer, Benny Johansen. Siden i aftes har han kunne se aberne med en kikkert uden at kunne gøre noget.

- Det er totalt frustrerende, at vi kan stå og kigge på, at de løber rundt deroppe, siger han, mens han gemmer sig bag bygningerne.

- Lige nu står vi og venter på, at dyrlægen kommer med bedøvelsespilene.

Bur med frugt
Aberne kravler rundt i træerne i en skov, der ikke ligger længere end 200 meter væk fra zooen.

Og hvis ikke dyrlægen kan ramme med pilene, har Benny Johansen flere trick i ærmet, der skal lokke dem frem.

- I dag prøver vi lige igen med bedøvelsespilene, men hvis ikke det lykkes, så går jeg ind og laver det store bur med frugt.

En stor abejagt er i gang på Djursland, efter fire berberaber lørdag morgen undslap deres bur i Munkholm Zoo. To aber er nu lokaliseret. Billedet her er et arkivfoto fra Givskud Zoo, og de har altså ikke noget at gøre med de fire, der er undsluppet i dag. Det er dog samme type abe (Foto: Anders Brohus). Samfund To udbryderaber fundet: Jagten trækker ud

Billedet her er et arkivfoto fra Givskud Zoo, og de har altså ikke noget at gøre med de fire, der er undsluppet i dag. Det er dog samme type abe (Foto: Anders Brohus) Krimi Fire aber stukket af fra zoo: Brækkede selv hul i hegnet

Brækkede hul i hegnet
Aberne flygtede fra deres indhegning lørdag morgen.

Benny Johansen kone og medejer Annelise havde tjekket buret tidligt om morgenen, men da hun vendte tilbage omkring klokken 9.30, var de væk.

Kun én abe var tilbage i buret.

- Der er ellers styr på det heroppe, men de er løbet ud i et hjørne bag ved en busk i indhegningen. Der har de selv brækket et hul, fortalte Benny Johansen i går til Ekstra Bladet.

I maj flygtede et rensdyr fra zooen, men deres aber har aldrig før løbet bort.

- Jeg kan ikke klare, når der ikke er styr på det, så det går mig virkelig på, siger Benny Johansen.

Aberne har aldrig været uden for fangenskab før.

16 kommentarer
Vis kommentarer