Udenlandske arbejdere kan arbejde ulønnet i sundhedsvæsenet

Udenlandske arbejdstagere kan midlertidigt arbejde ulønnet i sundhedsvæsenet

Udenlandske arbejdstagere med sundhedsfaglig baggrund kan midlertidigt udføre ulønnet frivilligt arbejde i det danske sundhedsvæsen under situationen med coronavirus.

Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Alle regioner i landet har opfordret borgere med sundhedsfaglig baggrund om at skrive sig op til at hjælpe sundhedsvæsenet i bekæmpelsen af coronasmitte, skriver ministeriet.

'I den anledning har Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) udarbejdet spørgsmål og svar på, om og hvordan udenlandske arbejdstagere kan arbejde frivilligt på et hospital og hjælpe under situationen med coronavirus/COVID-19', skriver de i pressemeddelelsen.

På grund af den særlige situation, vi befinder os i, vurderes det, at de udenlandske arbejdstagere må arbejde ulønnet, selvom der er tale om arbejde, der normalt er lønnet.

Det skyldes et særligt behov i denne situation, oplyses det.

- Vi skal alle gøre, hvad vi kan, for at hjælpe hinanden i den nuværende situation. Sundhedsvæsenet er presset, og regionerne har højt og tydeligt sagt, at de mangler hænder. Jeg er derfor glad for, at det er muligt for udlændinge med en sundhedsfaglig baggrund at melde sig til at udføre ulønnet frivilligt arbejde i sundhedsvæsenet, mens corona-situationen står på, siger Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.