Udenlandske investeringer giver 1250 nye job i Danmark

Kinesiske, argentinske, amerikanske og franske virksomheder har været med til at skabe adskillige danske job

Investeringer fra udlandet har ført 1250 arbejdspladser med sig i Danmark sidste år.

Det viser årsresultatet for 2014 fra Udenrigsministeriets investeringsorganisation, Invest in Denmark.

Arbejdspladserne er fordelt på 47 investeringsprojekter, og der er allerede gode takter at spore for dette år, lyder det fra handels- og udviklingsminister, Mogens Jensen (S).

- Det er et af de bedste resultater nogensinde, og den positive tendens fortsætter med blandt andet Apples investering i Viborg her i det nye år, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Størstedelen af de nye job er blevet skabt i brancher som it, cleantech og medicinalindustrien. I alt står disse for knap 1000 job spredt ud på 29 forskellige projekter med investeringer fra udlandet i ryggen.

Blandt de udenlandske investeringer i 2014 var en argentinsk milliardinvestering i biogas i Tønder.

Derudover har kinesiske Wuhan Hi-Tech investeret i økologisk ægproduktion i Horsens, amerikanske Medtronic har udvidet det nordiske hovedkontor i København med 58 arbejdspladser.

Franske Schneider bidrager med 30 job i et globalt kompetencecenter for vandløsninger samt 60 produktionsmedarbejdere i Ringsted.

Omkring to tredjedele af de nye arbejdspladser blev skabt i Østdanmark, mens en tredjedel blev oprettet i Vestdanmark.

Sammen med årsresultatet for 2014 offentliggør Invest in Denmark en analyse af, hvorfor udenlandske virksomheder investerer i Danmark.

Den viser, at adgangen til højtkvalificeret arbejdskraft og stærke professionelle, tekniske og kommercielle kompetencer har været afgørende for fire ud af fem udenlandske investeringer.

En fleksibel arbejdsmarkedsregulering og et gunstigt erhvervsklima er også blandt de faktorer, som udenlandske investorer i Danmark lægger størst vægt på.

0 kommentarer
Vis kommentarer