Annonce:
Annonce:

Udenrigsministeriet: Ferien er reddet!

Fra på lørdag træder fase fire i kraft, og det betyder, at danskernes ferie er reddet

Her er de nye rejseregler.
Annonce:
Følg Samfund

Udenrigsministeriet har på dagens pressemøde en rigtig god besked til de mange rejselystne danskere: Ferien er reddet.

Således træder fase fire i kraft på lørdag klokken 16, hvor man som udgangspunkt kan rejse frit på ferie i EU-lande og Schengenlandene.

Det oplyser direktør for Organisation og Borgerservice i Udenrigsministeriet Erik Brøgger Rasmussen på et pressemøde.

- Hvis du rejser i EU og inden for Schengen, så skal du ikke længere være så bekymret for, om du kan komme tilbage til Danmark igen, siger Erik Brøgger Rasmussen.

- Der er ingen isolationskrav fra på lørdag klokken 16. Man kan højst blive bedt om at tage en test, siger han.

Lille smuthul til Holland
Udenrigsministeriet oplyser, at de især har fået mange henvendelser om, hvorvidt man kan rejse til Holland for at se kampen mellem Danmark og Wales på lørdag.

Annonce:

Og det kan godt lade sig gøre, men det er ikke helt uden problemer, lyder det på pressemødet. Dette skyldes, at Holland i øjeblikket betragter Danmark som højrisikoland i forhold til covid-19.

Sådan kommer du til Holland og ser fodbold

- Der er tre krav, hvis man vil ind. Man skal komme med en pcr-test, der er maks. 72 timer gammel. Man skal gå i isolation op til ti dage, men hvis man kan fremvise negativ test inden for fem dage, må man gå fri. Og så skal man medbringe det, der hedder en karantæneattest. Her skal man skrive, hvor man vil holde sin karantæne, siger Erik Brøgger Rasmussen.

Hvis man virkelig er effektiv, kan man dog slippe helt for karantæne.

- Hvis man kun er i Nederlandene i 12 timer, er man undtaget for isolation. Det burde teknisk set være muligt at komme ind, få en kviktest, se fodboldkampen og komme tilbage igen. Man skal dog planlægge meget omhyggeligt, siger Erik Brøgger Rasmussen.

Annonce:

Bekymring for Delta-variant
Samtidig med, at der åbnes for rejser til flere lande, vækker Delta-varianten dog bekymring, fordi den især har vist sig at blive udbredt ved øget rejseaktivitet.

Sådan lød det fra Styrelsen for Patientsikkerhed på dagens pressemøde.

- Det meste går den rigtige vej. De daglige smittetal er lave. Positivprocenten er også faldende, og ingen kommuner eller sogne er nedlukket, lød det fra Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Men vi er bekymret for Delta-varianten. Den udgør 5,5 procent af samtlige sekventerede prøver. I absolutte tal er der tale om 235 tilfælde. Den er mere smitsom end den britiske variant. Vi forventer derfor, at den også på sigt vil blive den dominerende variant i Danmark.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: