Udenrigsministeriet fraråder rejser til Spanien

Udenrigsministeriet har netop offentliggjort de nye rejsevejledninger, og her er Spanien nu orange. Det betyder, at alle ikke-nødvendige rejser til landet frarådes

Sådan ser den nye rejsevejledning ud. Foto: Udenrigsministeriet
Sådan ser den nye rejsevejledning ud. Foto: Udenrigsministeriet

Spanien er igen orange.

Det oplyser Udenrigsministeriet i deres netop offentliggjorte rejsevejledning gældende fra 6. august 2020.

Konkret betyder det, at alle ikke-nødvendige rejser til landet frarådes, ligesom det betegnes som et karantæneland.

Det betyder, at du fremover opfordres til at gå 14 dage i karantæne, når du kommer hjem fra Spanien.

Årsagen til ændringen er en stigning i antal smittede i Spanien, og onsdag registrerede landet 1772 nye coronasmittede, hvilket er den hidtil største stigning, efter at samfundet blev genåbnet i juni.

Også Andorra er føjet til listen over lande, hvortil ikke-nødvendige rejser frarådes. De to lande bliver dermed føjet til listen, der inden for EU også tæller Bulgarien, Luxembourg og Rumænien.

Ifølge Udenrigsministeriet er der nu seks af Spaniens 17 regioner, hvor smittetallet er for højt - hvilket vil sige mere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere per dag. Samlet for hele Spanien er tallet steget til 39. På grund af smitteudviklingen kan der forekomme lokale rejserestriktioner, som kan gøre det vanskeligt at rejse, skriver Udenrigsministeriet.

Danske rejsende, der i øjeblikket befinder sig i Spanien, bliver ikke påvirket. De kan fortsætte rejsen. De opfordres dog til at lade sig teste for covid-19, når de kommer hjem.

Schweiz satte onsdag Spanien på sin karantæneliste, og Tyskland fulgte fredag i sidste uge Storbritannien og føjede tre spanske regioner på en liste over 'højrisikoområder' at rejse til.

Der er tale om regionerne Aragón, Navarra og Catalonien, hvor storbyen Barcelona ligger, i det nordlige Spanien. Hvis rejsende herfra ikke får foretaget en coronatest, får de besked på at gå i karantæne.

354 kommentarer
Vis kommentarer