Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Fra torsdag vil Tyskland og Cypern efter alt at dømme komme på listen over rejsemål, hvortil rejser frarådes

Onsdag holdt sundhedsmyndighederne pressemøde om den nuværende coronasituation i Danmark. Søren Brostrøm fortæller her om nye testretningslinjer og maskebrug Video: Ritzau Scanpix

Det går den forkerte vej med smitten i det meste af Europa, og derfor kan Danmark meget snart være tilbage til situationen i marts, hvor Udenrigsministeriet frarådede rejser til hele verden.

Sådan lyder det fra Erik Brøgger, der er direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet.

- Vi kan meget snart - måske i morgen, hvor vi opdaterer rejsevejledninger igen - komme i en situation, som vi havde 13. marts, hvor hele verden er orange, siger Erik Brøgger.

- Vi kan meget snart - måske i morgen, hvor vi opdaterer rejsevejledninger igen - kan komme i en situation, som vi havde 13. marts, hvor hele verden er orange, siger Erik Brøgger, direktør i Udenrigsministeriet, på et pressemøde. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
- Vi kan meget snart - måske i morgen, hvor vi opdaterer rejsevejledninger igen - kan komme i en situation, som vi havde 13. marts, hvor hele verden er orange, siger Erik Brøgger, direktør i Udenrigsministeriet, på et pressemøde. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
 

I øjeblikket fraråder Udenrigsministeriet rejser til stort set hele verden med undtagelse af Cypern, Grækenland, dele af Sverige samt Tyskland og Norge - for de to sidstnævnte er der dog visse krav om karantæne ved ankomst.

Udenrigsministeriet opdaterer rejsevejledningen hver torsdag. På grund af stigende smittetal står rejsevejledningen til at blive ændret, så rejser til Tyskland og Cypern også frarådes.

Dermed er Danmark ikke langt fra situationen 13. marts, hvor Udenrigsministeriet begyndte at fraråde rejser til hele verden. Først i juni blev der lempet på rejsevejledningerne.

De danske myndigheder fraråder rejser til et land, hvis der er over 30 nye smittetilfælde om ugen per 100.000 indbyggere.

For at et land igen skal åbne, skal der være under 20 smittede per 100.000 om ugen.

Erik Brøgger giver som eksempel, at smitten i lande som Tjekkiet og Belgien i øjeblikket er henholdsvis cirka 20 og 15 gange for høj til at kunne åbne igen.

- Og det er altså lande, hvor det kun er få uger siden, at vi ændrede rejsevejledningen, siger Erik Brøgger.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter