Udenrigsministeriet: Undgå Champs-Elysées og Triumfbuen

Nu advarer udenrigsministeriet mod at opholde sig flere steder i det centrale Paris

Det centrale Paris er ramt af sammenstød mellem demonstranter og politi. Foto: Alain Jocard/Ritzau Scanpix
Det centrale Paris er ramt af sammenstød mellem demonstranter og politi. Foto: Alain Jocard/Ritzau Scanpix

På grund af uroligheder og voldelige sammenstød mellem politi og demonstranter advarer Udenrigsministeriets Borgerservice nu mod at opholde sig i området omkring Triumfbuen og pladsens 12 sideveje samt hele Champs-Elysées til og med Concorde-pladsen.

- Man skal følge de lokale myndigheders anvisninger og holde sig opdateret via nyhedsmedierne. Det er helt konkret det råd, vi giver til folk, der opholder sig i Paris og tænker at færdes i de angivne områder, oplyser Udenrigsministeriets vagthavende til Ekstra Bladet.

- Vi fraråder ikke, at man rejser til Paris, men gør folk opmærksomme på, at der er de her optøjer dernede, og man skal passe særligt meget på sig selv.

1500 ultra voldelige
Det er demonstranter fra protestbevægelsen De Gule Veste, der er stødt sammen med myndighederne. Ifølge det franske nyhedsbureau AFP, er demonstranterne begyndt at blyndre butikker på den kendte boulevard Champs-Élysées.

De voldsomme optøjer kommer dagen efter afslutningen på en stor national debat i Frankrig. Der demonstreres mod den franske præsidents politik, høje leveomkostninger, skattereformer og for mere 'social og økonomisk retfærdighed'.

På Twitter er der blandt andet meldinger om, at butikker som Hugo Boss, Lacoste og Nespresso på den kendte gade har fået smadret facaderne, og at demonstranter er trængt ind i butikkerne.

Ifølge de officielle meldinger har mellem 7-8000 deltaget i dagens demonstration i Paris. Heraf betegnes 1500 personer som ultra-voldelige.

Det franske indenrigsministerium vurderer, at antallet af demonstranter i hele landet nu er oppe på 14.500.

Følg Ekstra Bladets livedækning af urolighederne nedenfor.

LIVE