Udlændinge: Danskere har et afslappet forhold til sex

Syv udlændinge er vildt imponerede over danskernes måde at forholde sig til seksualitet

Danskerne har ingen problemer med at ligge topløs på stranden, og skammer sig ikke over uforpligtende sex, bemærker syv forbløffede udlændinge. (Arkivfoto: Polfoto/Jesper Stormly Hansen)
Danskerne har ingen problemer med at ligge topløs på stranden, og skammer sig ikke over uforpligtende sex, bemærker syv forbløffede udlændinge. (Arkivfoto: Polfoto/Jesper Stormly Hansen)

Vi går nøgne rundt i haven og foran børnene. Vi taler med vennerne om sex over middagen. Og vi er topløse på stranden og skammer os slet ikke over at have uforpligtende sex.


Danskerne er frigjorte, når det gælder vores kærlighedsliv. Det er i hvert fald indtrykket hos Søndagsavisens panel af syv udlændinge, som alle har boet i Danmark i en række år.

Sex & samliv Afsløret! Kvinderne lurer på dit skridt

'Her er det naturligt at tale afslappet om sex og hvile i sin seksualitet - det gælder både mænd og kvinder’ og 'danskere taler om sex, som vi taler om mad eller vejret', lyder nogle af kommentarerne fra udlændingene.

Og det er helt rigtigt observeret, forklarer livsstilsekspert Henrik Byager.

Intl. kendte Jeg er ledig på markedet

- Dansk frisind og dansk ærlighed spiller en stor rolle. Vi har ikke noget problem med at signalere, at vi er seksuelt aktive væsner. Vi synes generelt, at det er helt o.k., at folk har sex, med hvem de vil, og det siger vi højt, siger han til Søndagsavisen.

Flere i avisens udlændingepanel bemærker desuden, at der i Danmark stort set ikke bliver set mere ned på kvinder, der har flere sexpartnere eller onenightstands, end der gør på mænd, som har det samme.

Aalborg Universitet gav fredag de første studerende deres eksamensbevis(Foto: Finn Frandsen) Samfund Danmarks første mastere i sexologi uddannet i Aalborg

I flere andre lande, mener de, er der omvendt stadig stor forskel på mænd og kvinders ry, når det gælder skiftende sexpartnere.

Udlændingene kan dog ikke forstå, at danskerne altid ligger højt i statistikker over utroskab. De oplever generelt ikke danskerne som mere utro end folk i andre lande. Gættet lyder på, at danskere er mere ærlige om utroskab, og at det foregår mere i det åbne i Danmark.

Se seneste udgave af 'Sexperterne' her

1 af 2 Danskerne har ingen problemer med at ligge topløs på stranden, og skammer sig ikke over uforpligtende sex, bemærker syv forbløffede udlændinge. (Arkivfoto: Polfoto)
2 af 2 Danskerne har ingen problemer med at ligge topløs på stranden, og skammer sig ikke over uforpligtende sex, bemærker syv forbløffede udlændinge. (Arkivfoto: Polfoto/Jesper Stormly Hansen)
37 kommentarer
Vis kommentarer