Udlændingestyrelsen: Eritrea-sager kører trods kritik

Trods ballade om den nye Eritrea-rapport genoptager Udlændingestyrelsen asylsager fra begyndelsen af december.

Det bliver ingen hindring for Udlændingestyrelsen at genoptage sager om flygtninge fra Eritrea, selvom den nye Eritrea-rapport mandag ramte nogle bump på vejen.

Dermed går behandlingen af cirka 1300 asylsager nu i gang, oplyser Udlændingestyrelsen mandag til Ritzau.

Rapporten har fået en hård medfart, efter at rapportens eneste navngivne kilde, Gaim Kibreab, der er professor ved London South Bank University, mandag har valgt at trække sit navn fra rapporten.

Til trods for Kibreabs kritik fortsætter arbejdet ufortrødent. Kibreab er nemlig ikke en hovedkilde, lyder det fra styrelsen.

- Rapporten bygger først og fremmest på troværdige kilder i selve Eritrea. Gaim Kibreab er ikke en central kilde. Han har ikke været i Eritrea i mange år, og derfor kan hans udsagn ikke stå alene.

- Rapportens oplysninger står Udlændingestyrelsen ved, og i sidste ende bliver det Flygtningenævnet, som må træffe de endelige afgørelser, siger kontorchef hos Udlændingestyrelsen, Jakob Dam Glynstrup.

Udlændingestyrelsen genoptager nu asylsamtalerne med de eritreanerne, som lige nu opholder sig i Danmark. Herefter kommer en behandlingsperiode af sagerne, som normalt varer et par måneder.

Flygtningenævnet har dermed endnu ikke modtaget nogen sager, og oplyser derfor til Ritzau, at man ikke vil udtale sig.

I 2014 alene har 2200 eritreanere søgt asyl i Danmark, hvilket er mange flere i forhold til sidste år, hvor kun 98 eritreanere søgte asyl. Udlændingestyrelsen anslår, at der er cirka 1300 sager, som nu skal under behandling.

Hos styrelsen har man et team på sagen, som kun skal tage sig af flygtninge fra Eritrea.

Man forventer, at de første sager sendes videre til Flygtningenævnet i starten af det nye år.

Efter at Gaim Kibreab mandag trak sit navn fra rapporten, vil Udlændingestyrelsen nu udsende et appendiks til rapporten. Det kommer til at indeholde nye kommentarer fra Kibreab, hvor han kan konkretisere sin kritik.

0 kommentarer
Vis kommentarer