Udlandet raser over dansk ulve-video: ’Er en pest for meget at bede om?’

Det er ikke kun herhjemme, at drabet på en ung hunulv i Ulfborg skaber overskrifter

Da en 66-årig mand i midten af april blev anholdt og sigtet for at have dræbt en ung hunulv nær Ulfborg i Jylland gik historien Danmark rundt og gav anledning til ophedede diskussioner.

- Hvis alle opførte sig sådan, ville der til sidst være mange truede dyrearter i Danmark. På den måde mister vi jo fuldstændig vores troværdighed, når vi så samtidig appellerer til eksempelvis afrikanere eller indere om ikke at skyde elefanter og tigre, sagde rådgiver for organisationen Verdens Skov til Ekstra Bladet i forbindelse med ulvedrabet.

Andre mente, at problemet kunne løses nemt ved hjælp af en lille lovændring.

Inden længe kom det frem, at en populær TV-vært havde været hos politiet for at fortælle, hvad han vidste om sagen og en LA-politikers involvering. Politikeren endte med at trække sig, selvom han benægter at have noget som helst at gøre med drabet.

40.000 sure emojis
Nu er den danske ulvesag nået til udlandet, hvor den skaber lige så stor opstandelse, som den gennem den seneste måned har gjort i sit hjemland.

Det sker efter, at Facebook-siden ’I Fucking Love Science’, der har næsten 26 millioner følgere, delte en artikel med overskriften ’Moment Denmark's Only Female Wild Wolf In 200 Years Is Killed Caught On Camera’ (Øjeblikket, hvor Danmarks eneste vilde hunulv i 200 år bliver dræbt fanget på kamera, red.).

Artiklen, der indeholder det omtalte videoklip som ligger på Youtube, er på få dage blevet delt over 9000 gange på det sociale medie, mens tæt på 40.000 Facebook-brugere har tildelt den en sur emoji.

I kommentarfeltet er det tydeligt, at det ikke kun er i Danmark, at nedskydningen af en fredet ulv deler vandene. Men langt de fleste af de deltagende i debatten er negativt stemt mod drabet.

Her er nogle af de mest ’populære’ af kommentarerne i tråden under ulveartiklen, i oversat form:

’Er en pest for meget at bede om? Jeg vil bare gerne se to tilfældige tredjedele af menneskeheden forsvinde.’

’Jeg er selv jæger, men det er denne person ikke, han er krybskytte. Hvis der ikke er sæson eller nogen juridisk grund til at jage en art, er han krybskytte. Alle, der kalder ham jæger, tager grundigt fejl.’

’Der er jægere, og så er der røvhuller, der keder sig med geværer.’

’Uanset landet… Mennesket er det farligste dyr på planeten. Genialitet har sine begrænsninger, dumhed har ingen grænser.’

’Godt det samme. Der er tusindvis af ulve i den russiske tundra, absolut ingen grund til de facto at have farlige rovdyr boende nogen steder nær beboede områder.’

’Enhver, der jager for sjov, I er forfærdelige mennesker og I skulle skamme jer. Men det gør I aldrig.’

Flere danske læsere kommenterer til artiklen, at det ikke er helt korrekt, at den dræbte ulv er den eneste hunulv, der er spottet i landet, da man sidste år spottede et kuld ulveunger.

Optagelserne her viser den første ulv filmet i Danmark. Den har intet med den omtalte episode at gøre. Video: LandTV

1 af 2 
2 af 2 
438 kommentarer
Vis kommentarer