Udlandet raser over Odense Zoo: I er serie-dyremordere

Det trækker op til shit-storm, efter at Odense Zoo offentliggjorde, at de vil dissekere en løveunge

Løveungerne i Odense Zoo lever livet farligt (Foto: Carsten Andreasen / Polfoto)
Løveungerne i Odense Zoo lever livet farligt (Foto: Carsten Andreasen / Polfoto)

Odense Zoo er blevet verdenskendt.

Men i manges øjne er det ikke for noget godt. Verden rundt har udenlandske medier har skrevet om, at Odense Zoo i morgen følger op på Marius-Gate og dissekerer en løve foran interesserede børn og voksne.

Løveungen blev aflivet i foråret, fordi der ikke var plads til den i Odense, og fordi ingen andre zoologiske haver ville have løveungen.

'Det er makabert'
Direktøren for den zoologiske have i Rom, Bioparco Roma, Federico Cocia siger til den italienske tv-kanal Sky, at det er meget kritisabelt, at Odense Zoo vælger at aflive et dyr, bare fordi det er i overskud.

- At regulere bestanden af dyr, blot fordi de er i overskud, virker på mig helt igennem makabert, siger Federico Cocia til Sky.

Odense Zoo har valgt at dissekere løven for at undervise børn og voksne, men den italienske zoo-direktør mener ikke, at det kan kaldes undervisning.

- Slagteri foran børnene er anti-informativt. Jeg så børnenes ansigter, da giraffen (Marius red.) blev aflivet. De var skræmt fra vid og sans. Det er skræmmende at se så stort et dyr blive skåret i småstykker, siger Federico Cocia til Sky.

Boykot zoo
I et blogindlæg på den amerikanske netavis Huffington Post med overskriften 'Danske zoologiske haver: Serie-dyremordere' raser advokat og dyrerettighedsforkæmper, Bernie Shine mod danske zoologiske haver.

- Lektien er enkel og ond. I danske zoologiske haver er dyrene noget, man smider væk. De er der for at underholde og generere overskud, De avler på dyrene i fangenskab, i stedet for at kastrere dem eller give dem prævention, og bagefter skiller de sig af med uønsket afkom ved at slå det ihjel, skriver Bernie Shine til Huffington Post.

Han opfordrer til, at man boykotter danske zoologiske haver, fordi man støtter deres praksis ved at betale for indgangen.

100.000 underskrifter
En underskriftindsamling på siden www.thepetitionsite.com, har fået over 100.000 underskrifter og 28.000 delinger på Facebook, som alle opfordrer Odense Zoo til at stoppe med dissekeringen af den døde løve.

Chris Wolverton, der har startet indsamlingen, skriver, at han håber, at man ved at ved at skrive under på underskriftindsamlingen kan få Odense Zoo til stoppe den planlagte dissekering.

Du kan se dissekeringen, når vi sender direkte for Odense Zoo på Ekstra Bladet TV torsdag fra ca. 11.45

157 kommentarer
Vis kommentarer