Udlejer sagde 'Ingen sorte negere her': Her er naboernes flotte reaktion

Hussein Hamad blev meget rørt, da han kom hjem til brev og lækkerier

Hussein Hamad kom hjem til denne rørende gestus fra naboerne.  På billedet øverst til venstre står han med det brev, som udlejer sendte til ham. Foto: Mogens Flindt og privat
Hussein Hamad kom hjem til denne rørende gestus fra naboerne. På billedet øverst til venstre står han med det brev, som udlejer sendte til ham. Foto: Mogens Flindt og privat
Følg Samfund

Hussein Hamad følte sig mildest talt krænket, da hans udlejer Bjarne Nielsen skrev et brev til ham, hvor han gjorde det klart, at han ikke ville have muslimer og ’sorte negere’ i sin bygning i Odense. I brevet begrundede udlejeren blandt andet sin holdning med henvisning til naboerne:

'Jeg kan se, din nye lejer er sort neger, det vil ikke være populært hos naboerne, de vil være bange for, at ******vej skal blive muslimsk domineret,' skrev han.

Derfor rørte det den 21-årige studerende Hussein Hamad utroligt meget, da han søndag kom hjem efter at have arbejdet i sin storebrors pizzeria i byen Ørnhøj i Vestjylland hele weekenden til en flot gestus fra – netop – naboerne.

- Jeg kom hjem i går om aftenen, og da jeg kommer op af trapperne,  ligger der et brev. Jeg kigger lidt rundt for at se, hvem det kommer fra, og så tager jeg brevet op og læser det og bliver helt rørt.

Det havde jeg ikke forventet
I brevet står der: Vi har hørt om din oplevelse i forbindelse med brevet fra din udlejer. Vi vil gerne tage skarpt afstand fra de udtalelser din udlejer er kommet med på vores vegne. Vi, som er beboere i kvarteret, vil gerne udtrykke vores sympati for dig og din logerende. Vi byder alle velkommen i kvarteret og vil ikke taget til indtægt for Bjarne Nielsens fordomme og fremmedfjendske ytringer. Underskrevet af otte beboere i området.

Sammen med brevet havde de stillet en kurv med slik, chokolade og sodavand, hvorpå der stod ’eksamens-nødhjælp’.

- Tænk at det er sådan nogle mennesker, der bor her. Det betyder rigtig meget. Brevet er helt vildt rørende. Man bliver helt glad indeni. Det er fantastisk, at der er sådan nogle mennesker, siger Hussein Hamad, der gerne vil sige tak til alle for reaktionerne i kølvandet på, at han trådte frem.

- Er du overrasket over at komme hjem til sådan et brev?

- Det er jeg. Det havde jeg ikke forventet. Det er ikke nogle mennesker, jeg rigtig kender. Det giver mig lyst til at blive boende, selvom det er træls at give penge til en udlejer, der hader en, siger Hussein Hamad, der mest af alt er glad for, at brevet viser, at udlejer ikke taler på vegne af alle naboerne.

Brevet fra udlejer Bjarne Nielsen til Hussein Hamad
Brevet fra udlejer Bjarne Nielsen til Hussein Hamad

- Han dømmer alle over en kam. Han skal bare tale for sig selv, siger Hussein Hamad.

- Har du så kastet dig over indholdet i kassen med ’eksamens-nødhjælp'?

- Nej, det tager jeg med mig ind til eksamen og sender de mennesker en venlig tanke, siger Hussein Hamad, der læser på biomedicin-uddannelsen på Syddansk Universitet.

Hussein Hamad har kun fået positive reaktioner, efter han trådte frem og fortalte om det grimme brev fra hans udlejer. Foto: Mogens Flindt
Hussein Hamad har kun fået positive reaktioner, efter han trådte frem og fortalte om det grimme brev fra hans udlejer. Foto: Mogens Flindt

Tvisten med udlejeren startede, da Hussein Hamads ven havde brug for et sted at bo i en måned. Hussein spurgte udlejeren, om det var okay, at han kortvarigt flyttede ind i den 84 m2 store lejlighed. Men det medførte så brevet fra udlejeren.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Nielsen. Men vi talte med ham i forbindelse med, at vi beskrev sagen første gang.

Konfrontation med Bjarne Nielsen

Da Ekstra Bladet mødte 68-årige Bjarne Nielsen i Odense for en lille uge siden, forklarede han, at han står ved alt, han har skrevet i brevet.

- Jeg har ikke smidt ham ud, men jeg synes, han skal finde et andet sted at bo.

- Du ville ikke have noget imod, hvis han boede der med sin danske kæreste?

- Nej, det har jeg ikke. Men han bor der ikke med sin danske kæreste, det har han aldrig gjort. Men jeg er ikke interesseret i at få muslimer ind.

- Hvorfor ikke?

- I kvarteret her, der bor ikke nogen muslimer. Det er et rigtig dejligt kvarter.

- Men han er jo en almindelig fyr ligesom alle andre?

- Ja, det er han. Men jeg har meget fortrudt, at jeg har taget ham ind.

- Har han da gjort noget?

- Nej, han har ikke ødelagt noget overhovedet.

- Betaler han sin husleje?

- Jo, der er ikke noget der.

- Hussein er også født i Danmark.

- Er han det? Nå, ja, han snakker da også fint dansk.

- Er det kun på grund af, han er muslim, du ikke vil have ham boende?

- Ja, og så ville han også have en anden en ind. Han kom med sådan en neger.

- Er der nogen af naboerne, der har udtrykt bekymring over, at han bor her?

- Overhovedet ikke. Jeg snakker ikke med naboerne.

- Så det er din egen bekymring?

- Ja, det er det da. Det er sgu da ikke rart, hvis nogen opdager, at der bor muslimer her. Så er der ikke nogen, der vil leje noget hos mig mere.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+