Udvalg vil skrue på optaget og fleksibiliteten for læger

Udvalg vil gøre det mere fleksibelt at drive lægepraksis, og der skal uddannes flere almen medicinere

Mangel på læger er ikke et nationalt problem i Danmark, men der er lokale udfordringer, der skal løses ved at øge optaget for almene medicinere og gøre det mere fleksibelt at drive almen praksis.

Det skriver Lægedækningsudvalget i deres ventede rapport, der præsenteres onsdag formiddag, og som Ritzau har indsigt i.

Problemerne med lægedækningen ses ifølge udvalget i "almen praksis i bl.a. yderområder og belastede byområder, på mindre sygehuse samt specifikt inden for det psykiatriske område".

For at løse problemerne kommer udvalget med 18 forskellige anbefalinger, der skal løse manglen på blandt andet praktiserende læger, der ses særligt i Region Nordjylland, dele af Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Her er der problemer med mangel på praktiserende læger, og læger, der har lukket for optag af patienter, lyder det i rapporten.

I rapporten konkluderes det blandt andet, at "der er en overordnet set sammenhæng mellem lægers uddannelsessted og senere ansættelse".

Det får udvalget til blandt andet at foreslå, at man øger optagetallet ved medicinstudiet i Aalborg i forhold til de øvrige tre universiteter.

Men i rapporten kan man også læse, at især de yngre læger i forvejen har en lidt højere bopælsmobilitet end den øvrige arbejdsstyrke.

Derfor skal optaget af almene medicinere øges, og ansættelsen af almen medicinere i almen praksis skal gøres nemmere.

Samtidig appelleres der til pengepungen med forslag om, at læger der har mange meget syge patienter, som det blandt andet ses i belastede boligområder, får mere i løn.

Desuden skal muligheden for, at regionerne kan drive almen medicinske klinikker udvides.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere