Ugeblade og kaffe hos frisøren kan være fortid

Frisører skal forsøge at begrænse, hvor mange mennesker der er i salonerne på én gang, siger organisation

Fra mandag kan man igen gå til frisører, der har holdt lukket de seneste fem uger. (Arkivfoto) Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Fra mandag kan man igen gå til frisører, der har holdt lukket de seneste fem uger. (Arkivfoto) Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Fra mandag vil man igen kunne gå til frisør, men det bliver ikke helt som normalt. Kunderne skal være så kort tid som muligt i salonerne, hvor der heller ikke skal være for mange mennesker på én gang.

Sådan lyder det fra Jakob Brandt, der er direktør fra SMVdanmark, som repræsenterer små og mellemstore virksomheder - herunder frisører.

- Vi skal holde så meget afstand, vi kan. Man skal begrænse den tid, man er sammen med andre mennesker.

- Derfor vil vi skære hele den del med, at man kommer lidt før tid hos frisøren, læser et dameblad eller en avis og får en kop kaffe, væk.

- Salonen bliver sprittet af, man kommer ind og sætter sig i en stol, bliver klippet og går igen, og salonen bliver gjort ren igen, siger Jakob Brandt.

Partierne i Folketinget blev natten til fredag enige om en aftale, der giver liberale erhverv som frisører, tatovører og fysioterapeuter lov at åbne i næste uge.

Det er ud fra en sundhedsmæssig vurdering af, at man kan genåbne, uden at det vil føre til en stor stigning i smitten med coronavirus i samfundet.

De præcise retningslinjer for, hvordan man igen kan gå til frisør eller fysioterapeut, er endnu ikke på plads.

Jakob Brandt håber, at befolkningen ikke føler sig utrygge ved at bestille tid hos frisøren, selv om smitten stadig er i samfundet.

Fredag morgen er hjemmesiden bestilling.nu, der er landets største bookingsystem for frisører, brudt sammen.

Mens de selvstændige jubler, så er de ansatte, der fører saksen i landets frisørsaloner, bekymrede.

Det fortæller formanden for Dansk Frisør & Kosmetikerforbund, Lone Nordentoft Frost.

- Mine medlemmer glæder sig selvfølgelig også rigtig meget til at kunne møde ind på arbejde igen. Men samtidig hører jeg også mange bekymringer for, om det nu er sikkert for dem selv og kunderne.

- For hvordan skal man lige holde to meters afstand i en frisørsalon. De er tæt på kunderne, og man står meget tæt i de fleste saloner. Så vi er spændte på at se, hvilke retningslinjer der kommer til at gælde, siger hun.

Fysioterapeuter får også lov at tage imod flere patienter i næste uge.

Man skal dog ikke bare møde op på klinikken, men altid ringe i forvejen, lyder det fra Danske Fysioterapeuter.

- For at få minimal smittespredning vil man vurdere hver eneste patient for at se, om en behandling er nødvendig, og om man kan gøre det på video i stedet, siger Tina Lambrecht, der er formand for Danske Fysioterapeuter.

Hun nævner også, at fysioterapeuterne kan vælge at have længere åbningstider, hvilket skal sikre, at der er færre patienter på klinikken på samme tid.

- Samtidig vil fysioterapeuterne følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer - herunder, som de altid har, have fokus på god hygiejne og ekstra grundig rengøring.

- Samtidig er der, hvis der er fare for, at patienterne nyser og hoster, mulighed for at bruge mundbind og handsker, siger Tina Lambrecht.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+