Ugle nedstirrer toiletgæster på Møns Klint

På en campingplads på Møn har de ansatte fået sig en speciel oplevelse, efter pladsen har lukket ned for gæster for vinteren

Uglis var heller ikke genert, da Ekstra Bladets fotograf Per Rasmussen listede ind i brusenichen. Foto: Per Rasmussen
Uglis var heller ikke genert, da Ekstra Bladets fotograf Per Rasmussen listede ind i brusenichen. Foto: Per Rasmussen
Følg Samfund

På Møns Klint Resort og Camping har de ansatte fået sig en helt særlig gæst, som de kan komme helt tæt på, hvis de bevæger sig stille og opfører sig ordenligt.

Det opdagede souschef Sasha Bendix for et par uger tilbage, da hun skulle efterse en af pladsens toilet- og badebygninger, efter pladsen var lukket ned for gæster for denne sæson.

- Da jeg kommer ud i en af badekabinerne og kigger ud ad vinduet, får jeg øjenkontakt med en stor ugle, der kigger mig direkte ind i øjnene, fortæller Sasha Bendix.

- Det var helt fantastisk.

Siden har uglen været fast beboer i vindueskarmen ind til brusekabinen.

Campingpladsen på Møns Klint har fået en noget alternativ overvågning i deres toiletbygning. Uglen Uglis holder øje med toilettets besøgende. Foto: Per Rasmussen
Campingpladsen på Møns Klint har fået en noget alternativ overvågning i deres toiletbygning. Uglen Uglis holder øje med toilettets besøgende. Foto: Per Rasmussen

- Der er heldigvis ikke nogen, der bruger brusekabinen lige nu. Der er lukket for vandet.

- Så I har ikke overvejet at få glasset matteret?

- Nej, men hvis jeg endeligt tog et bad, skulle den være velkommen til at kigge, griner Sasha Bendix, der har døbt uglen Uglis.

- Det er måske lidt kedeligt, men jeg ved ikke, om det er en han eller hun.

Det er langtfra ualmindeligt, at Sasha og hendes kolleger får nogle ekstraordinære naturoplevelser, når campingsæsonen er gået på hæld, og gæsterne er taget hjem.

Her vrimler områdets vilde dyr frem, der ellers normalt lever en tilværelse i skjul.

- I sommerhalvåret ser vi dem kun perifert og ved de er der, men efter gæsterne er taget hjem, kommer dyrene frem ude på pladsen. I virkeligheden låner vi kun området af dem.

- Men der er noget helt specielt over uglen på toilettet. Det er, som om ruden gør, at den ikke er bange for, man kommer helt tæt på. Sådan har rådyrene det ikke. De er meget sky. Det er en fantastisk følelse at få lov at stå og kigge den direkte i øjnene på så kort afstand.

Uglis er ifølge Sasha Bendix en såkaldt 'natugle'.

Det vil sige, den sover om dagen og jager om natten. Derfor kan Sasha og de andre komme helt tæt på den i dagtimerne fra badeværelset.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind