Uheldig timing i Anders And-bladet: Andersine ræser vildt rundt på jetski

Onsdagens udgave af Anders And-bladet fortæller historien om Andersine, som er fascineret af unges havneræs

Onsdag udkommer Anders And-bladet med en historie, som også Egmont Publishing finder uheldig. Illustration: Egmont
Onsdag udkommer Anders And-bladet med en historie, som også Egmont Publishing finder uheldig. Illustration: Egmont

Egmont-koncernen lægger sig fladt ned og erkender. Det er uheldigt, at der netop onsdag udgives et Anders And-blad, hvor læserne egentlig burde more sig over Andersine, der slet ikke kan styre de mange hestekræfter under sine jetski.

Det resulterer i, at Andersine mister herredømmet og er tæt på at torpedere en speedbåd.

Men modsat virkelighedens fortælling, som i lørdags endte fatalt for to amerikanske udvekslingsstudenter i Københavns Havn, så undgår Andersine med nød og næppe at støde sammen med nogle af de mange både, som illustrationer viser, at hun flyver tæt forbi.

Ekstra Bladet har fået flere henvendelser fra læsere, som ikke kan forstå, at Egmont-koncernen onsdag sender et blad på gaden med en fortælling om Andersine på en løbsk jetski-maskine.

- Ethvert sammenfald med virkeligheden og virkelige personer er naturligvis utilsigtet. Men det er da pudsigt, at der i Anders And-bladet, der udkommer i morgen, er en historie om Andersine, der er fascineret af jetski i havnen og senere i samme historie ikke kan styre sine, skriver Hans Bøcher til Ekstra Bladet.

Fange tipper om millionkup af Anders And-blade: Derfor blev Egmont skuffet

Historie skrevet i efteråret
Fortællingen om Andersine ledsages af tegninger, som viser Andersine på den løbske vandscooter, mens hun skriger 'hviiiin!', 'aaargh!' og 'pas på! - jeg kan ikke stoppe den her tingest!'. Flere gange undervejs ræser Andersine helt tæt forbi andre sejlende, mens vand står i kaskader op fra hendes vandscooter.

Inden da har Andersine stået på kajen og beundret andre, der ræser rundt på vandscootere i havnen.

- Åh! Det ser sørme sjovt ud! Gid, jeg også kunne prøve!, lyder det fra Andersine, mens hun spejder ud over havnen.

Uheldigt sammenfald
Hos Egmont erkender man det uheldige sammenfald med lørdagens tragiske ulykke, hvor en 24-årig mand mistede herredømmet over sin vandscooter i Københavns Havn. Men marketingchef Gitte Hoffmann fortæller, at bladet er trykt længe før, ulykken skete. Og abonnenter af bladet modtog det allerede med posten i lørdags, selv om det altså først kan købes i butikkerne onsdag.

Drama i Andeby: 'For latterligt at politianmelde Anders And'

- Denne historie har været planlagt siden januar. Som vi arbejder, udkommer den i flere lande samtidig. Og historien har selvfølgelig absolut intet at gøre med den frygtelige ulykke i weekenden, siger Gitte Hoffmann og fortsætter:

- Selve historien er skrevet i efteråret. Bladet er trykt for en måned siden. På det tidspunkt var det af gode grunde ikke til at vide, hvad der ville komme til at ske.

Tager afstand til ulykke
Gitte Hoffmanns første tanke efter ulykken i lørdags var derfor også, at det var pokkers uheldigt, at der netop i denne uge ville komme en fortælling med Andersine på vandscooter, som egentlig er et led i en kampagne for ekstremsport-eventet X Games.

- Vi er selvfølgelig frygtelig kede af, hvis denne historie kommer til at virke stødende og tager i det hele taget stor afstand fra ulykken, fortæller Gitte Hoffmann.

Blachman på nye eventyr: Skal være med i Anders And

Det har ikke på noget tidspunkt været inde i overvejelserne at trække bladet tilbage, så det ikke ville kunne købes i butikker fra onsdag. Gitte Hoffmann fortæller, at det ikke rigtig vil give nogen mening, når det allerede er sendt ud til abonnenter.

Håber på konstruktiv diskussion
I stedet håber Egmont-koncernen på, at fortællingen om Andersine kan give børnefamilier lejlighed til at tage en snak med børnene om ulykken i lørdags.

- Som familie kan det måske afføde en diskussion om, hvad man bør gøre, og hvad man bestemt ikke bør gøre. Det kan give en konstruktiv snak om det rigtige, forklarer Gitte Hoffmann.

Anders færdig i Anders And-bladet

Det er ikke muligt for Ekstra Bladet at bringe illustrationer fra Anders And-bladet. Gitte Hoffmann fortæller, at Egmont-koncernen ikke har tilladelse til at dele illustrationer fra Anders And-blade med eksterne partnere. Kun forsiden af Anders And-bladet er blevet udleveret til Ekstra Bladets redaktionelle brug.