Annonce:
Annonce:

Uhyggelig klovne-trend kan ødelægge hjælp til syge børn

Folk iført klovnekostume, som skræmmer livet af folk, kan få konsekvenser for støtten til hospitalsklovne og indlagte børn, frygter forening

De uhyggelige klovne skræmmer uskyldige mennesker - se en række eksempler her. Privatoptagelser
Annonce:
Følg Samfund

En skræmmende trend, hvor personer klæder sig ud i uhyggelige klovnekostumer, er kommet til landet. Det kan gå alvorligt ud over støtten til danske hospitalsklovne og dermed hjælpen til indlagte børn, frygter foreningen Danske Hospitalsklovne.

- Det er bestemt ikke sjovt, siger direktør Kenneth Øhrberg.

De danske hospitalsklovne har hverken maske på, en farvet paryk eller en masse sminke, men hos foreningen frygter man, at folks holdning vil blive påvirket af den nye type prank.

Annonce:

- En hospitalsklovn er en venlig figur, som med humor og nærvær forsøger at støtte indlagte børn gennem deres sygdomsforløb. Vi bruger den røde næse og det farverige tøj til at signalere til børnene, at vi hverken er læger, sygeplejersker eller pårørende til andre indlagte, men én man kan lege med og én man kan stole på, siger Kenneth Øhrberg.

Image skadet
I yderste konsekvens frygter man hos foreningen, at klovne-imaget vil tage skade og i sidste ende gøre det sværere for hospitalsklovnene at hjælpe indlagte børn.

- Vi frygter, at forældre og børn vil være mere forbeholdende overfor hospitalsklovnene, når de møder os på landets hospitaler, og dermed får vi sværere ved at skabe kontakt og i sidste ende at kunne støtte barnet gennem de svære situationer, som et hospitalsophold kan byde på for et barn, siger direktøren.

Danske Hospitalsklovne har 45 professionelle hospitalsklovne og besøger samtlige landets børneafdelinger med faste ugentlige vagter. Foreningens arbejde er drevet af donationer.

Annonce:

Jesper jagtet
Trenden med klovnene stammer fra udlandet, hvor politiet i USA i øjeblikket også oplever store problemer med skræmte borgere. Men for nyligt kom trenden til Danmark, og Ekstra Bladet har talt med Jesper Kjærsgaard Pind fra Fredericia, som på vej hjem fra en fodboldkamp mødte to uhyggelige klovne.

- Jeg kom kørende i min bil, da jeg 50 meter fremme ser en klovn på kørebanen. I hånden har vedkommende noget der lignede en økse eller en kniv. Jeg ved selvfølgelig ikke, om det var en økse, men det var da skræmmende, siger han til Ekstra Bladet.

Klovnen hoppede til siden, men længere fremme møder han endnu en udklædt person.

- Da jeg holder for et sted med fuldt stop, så ser jeg en ny klovn, der så trækker i min bildør. Heldigvis var den låst, men igen blev jeg forskrækket, og jeg ved ikke, hvad jeg kunne have fundet på, hvis han var kommet ind, siger han.

Du kan læse mere om foreningen Danske Hospitalsklovne her på deres hjemmeside - og se, hvordan du støtter foreningen. Herunder kan du se et eksempel på deres humørspredende arbejde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: