Uhyre sjælden sygdom: Lille pige født med 'katteøjne'

Den seks måneder gamle pige smiler hele tiden på trods af sit medfødte handikap

Da den lille britiske pige Lilien Molnar, der blev født for seks måneder siden, ikke havde åbnet sine øjne i løbet af de første fem dage af sit liv,  konstaterede lægerne hurtigt, at hun var blind. Og i løbet af den første uge blev hun også diagnosticeret med sygdommen, der kaldes katteøje-syndrom.

Det er en kromosal lidelse, hvor der er hul i iris i den farvede del af øjet. Ud over katteøje-syndromet blev det også konstateret, at den lille Lillien havde sygdommen mikroftalmi, der ofte gør øjnene mindre og mere smalle. Og sammenlagt får de to sygdomme Lilliens øjne til at ligne øjnene på en kat.

Det skriver flere medier heribland Mirror  og  Daily Mail
Og forældrene beskriver også deres datters sygdom på hjemmesiden GoFundMe

Her smiler seks måneder gamle Lillien til verden. Hun er en glad lille pige på trods af, at hun er født blind. Foto: Go Fund Me
Her smiler seks måneder gamle Lillien til verden. Hun er en glad lille pige på trods af, at hun er født blind. Foto: Go Fund Me
 

Lilliens forældre, David og Cintia Molnar, var selvfølgelig dybt ulykkelige, da de blev gjort opmærksomme på deres datters alvorlige øjensygdom. Men på trods af sit medfødte handikap er den i dag seks måneder gamle Lillien en lille glad baby, der konstant smiler.

Den 36-årige Cintia Molnar fra Hemel Hemstead i Herfordshire i England fortæller, at hendes datters øjne har samme størrelse som en kats øjne, og at de aldrig vil blive normale.

Lillien Molnars øjne er også mindre og meget mere smalle end normale øjne. Foto: Go fund Me
Lillien Molnars øjne er også mindre og meget mere smalle end normale øjne. Foto: Go fund Me
 

- Og når hun bliver lidt større, vil hendes øjne have den samme linje i iris, som katte har. Men hun er vores lille pige, og vi ønsker det bedste for vores datter og vil gøre alt for at sikre, at hun får den bedste livskvalitet som overhovedet muligt, siger Cintia Molnar og tilføjer:

- Vores datter vil selvfølgelig ikke kunne gøre de samme ting, som de fleste andre babyer kan, fordi hun er blind. Og det er hjerteskærende at opleve, når vi er ude blandt andre børn.

Lillien Molnar fortæller også, at hendes datter endnu ikke er begyndt at kravle på grund af sin øjensygdom, og hun er heller ikke i stand til at lege med forskelligt legetøj ligesom andre børn i samme alder.

- Men hun smiler hele tiden, og det varmer mit hjerte, fortæller Cintia og tilføjer, hvordan hun reagerede, da lægerne første gang fortalte hende, at lille Lillien er blind.

- Jeg besvimede næsten. Det var en forfærdelig nyhed. Jeg husker, at jeg græd og skreg, at det ikke kunne passe, at min datter var blind.

I dag har forældrene vænnet sig til deres datters skæbne, og de er klar over, at de er nødt til at acceptere, at deres datter angiveligt aldrig nogensinde vil kunne se.

- Det er hårdt at tænke på, at din datter måske aldrig vil kunne se dit ansigt, og der er dage, hvor den tanke gør mig nedtrykt, siger Cintia Molnar.

Den lille Lillien blev født med to forskellige øjensygdomme. Foto: Ritzau Scanpix
Den lille Lillien blev født med to forskellige øjensygdomme. Foto: Ritzau Scanpix
 

Lillien nyder livet på trods af sin øjensygdom. Foto: Ritzau Scanpix
Lillien nyder livet på trods af sin øjensygdom. Foto: Ritzau Scanpix
 

1 af 5 Her smiler 6 måneder gamle Lillien til verden. Hun er en glad lille pige på trods af, at hun er født blind. (Foto: Go Fund Me)
2 af 5 Lillien nyder livet på trods af sin øjensygdom.(Foto: Ritzau/Scanpix)
3 af 5 Den lille Lillien blev født med to forskellige øjensygdomme. (Foto: Ritzau/Scanpix)
4 af 5 Lillien Molnars øjne er også mindre og meget mere smalle end normale øjne. (Foto: Go fund Me)
5 af 5 
37 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere