Ukendt Mozart-værk opføres onsdag

Et nyligt opdaget værk af Wolfgang Amadeus Mozart opføres offentligt for første gang onsdag på komponistens fødselsdag

Onsdag er der verdenspremiere på et værk af komponisten Wolfgang Amadeus Mozart 256 år efter, at det musikalske geni blev født i Salzburg i Østrig.

Det skriver classicfm.com og pladeselskabet Deutsche Grammofon Premium.

Værket, som bærer navnet ‘Allegro i D’ og er skrevet for klaver, blev identificeret i 2018 som Mozarts, og det opføres nu af pianisten Seong-Jin Choe ved den virtuelle ‘Mozartwoche Festival’.

- Mozarts musik bringer os trøst i vanskelige tider, og er det lys, der lader os se frem til den tid, hvor publikum og kunstnere vil kunne mødes igen, siger Rolando Villazón, som er kunstnerisk leder af festivalen, til Deutsche Grammofon Premium.

Værket menes at være skrevet i 1773, da Mozart var 17 år gammel. Ifølge classicfm.com indgik værket i en privat samling og gled ind i glemsel, da det - muligvis ved en fejl - blev givet væk. 

I 1880’erne var værket ejet af en antikvarboghandler, som solgte det på auktion i 1899. Derfra blev værket handlet igen og igen på auktioner, før en fransk-hollandsk familie, som havde ejet nodearkene siden 1920’erne, tilbød at sælge værket til Salzburg Mozarteum Foundation.

Snart stod det klart, at værket uden tvivl er Mozarts, og det bliver så nu opført offentligt.

Julen blev i år igen sunget ind i Notre Dame i Paris, men af sikkerhedshensyn var korsangerne iført arbejdstøj og sikkerhedshjelme. (Arkivfoto) Foto: Martin Bureau/Ritzau Scanpix Nyheder Gav julekoncert iført sikkerhedshjelme

Dirigent Frans Rasmussen var gennem årtier kendt for at kunne samle mennesker fra alle samfundslag gennem sang og musik i tv-succeser som 'Stemmer i opgangen' og 'Stemmer fra Vollsmose'.  Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix Danske kendte Dirigent kendt fra skærmen er død - 76 år

Samfund Stort orkester arbejder hjemmefra

23 kommentarer
Vis kommentarer