Annonce:
Annonce:

Ukendt søn af ridestjerne optrådte som svensk forsvarsrådgiver på Fox News

Den svenske stat kender intet til Nils Bildt, der torsdag tonede frem på Fox News som national forsvars- og sikkerhedsrådgiver i Sverige

Nils Bildt er totalt ukendt som svensk sikkerhedsekspert, lyder det. Foto: Skærmbillede Fox News.
Nils Bildt er totalt ukendt som svensk sikkerhedsekspert, lyder det. Foto: Skærmbillede Fox News.
Annonce:
Følg Samfund

Torsdag var der igen strid om sandheden i USA om, hvad der foregår i Sverige.

I en TV-debat på Fox News omkring svenskernes indvandrings- og flygtningepolitik, og problemerne med selvsamme, tonede en vis Nils Bildt frem på skærmen som national forsvars- og sikkerhedsrådgiver i Sverige. Men ingen i den svenske stat har en mand ansat med navnet Nils Bildt. Det skriver Dagens Nyheter.

- Vi har ingen talsperson med det navn, siger Marie Pisäter, der er talsperson hos det svenske forsvar, til Dagens Nyheter.

Frustrationen over omtalen af Sveriges tilstand i USA vokser øst for Øresund. Tidligere på måneden meldte Donald Trump ud, at der var sket et terrorangreb i Sverige, der var tæt forbundet til antallet af flygtninge, der er kommet til Sverige over de seneste par år.

Det undrede imidlertid svenskerne, der ikke havde registreret noget angreb og derfor spurgte ind til hændelsen. Intet svar.

Annonce:

I stedet beskyldte Trump medierne via Twitter for at vise en urigtig virkelighed.

Bakker Trump op
Den mystiske Nils Bildt talte i interviewet  kritisk om den svenske flygtningepolitik som havende øget kriminalitet og voldtægter i landet, og han understøttede dermed Donald Trumps fortælling om Sverige som et land med massive problemer på grund af de mange flygtninge.

- Der er problemer med kriminalitet, og der er problemer med hotspots, hvor der er meget kriminalitet. Det være sig i områder af Malmö, Göteborg og Stockholm. Og de her ting bliver ikke diskuteret åbent i Sverige. Debatten er fuldstændig falsk, sagde Nils Bildt blandt andet i TV-programmet.

Annonce:

Søn af ridestjerne
Dagens Nyheter mener, at Nils Bildt er søn af ridestjernen Sven Tolling, men ændrede sit efternavn i 2003 fra Tolling til Bildt. Nils Bildt udvandrede i 1994 fra Sverige til USA, og han menes i dag at drive flere sikkerhedsfirmaer. Men han er altså ikke kendt som nogen ekspert på sikkerhedsområdet, lyder det fra svensk sikkerhedsekspert.
Selvsikker Trump: Svenskerne ved, hvad jeg mener

- Han er ikke en ekspert i national sikkerhed, som er kendt i Sverige. Det er en foruroligende udvikling, når vi i amerikanske medier fremstilles som et problemland, siger Johan Wiktorin, der er en svensk forsvarsanalytiker, til Dagens Nyheter.

Selv straffet
Problemer med kriminalitet er tilsyneladende ikke helt fjernt for Nils Bildt. Han er nemlig selv dømt for vold, skriver Dagens Nyheter. Ifølge dokumenter fra Arlington General District Court i staten Virginia, som Dagens Nyheter er i besiddelse af, blev Bildt nemlig arresteret den 19. juni 2014 for vold mod en tjenestemand.
Nu kommer muren snart: - Vi er før tid. Langt, langt, langt før tid!

I november samme år blev han idømt et års fængsel for episoden, ligesom han blev dømt for offentlig beruselse.

Annonce:

Ikke mit ansvar
Dagens Nyheter har prøvet at få fat i Nils Bildt for at høre, hvorfor han udgiver sig for at være national forsvars- og sikkerhedsrådgiver i Sverige. Nils Bildt svarede kortfattet tilbage på mail, at han ikke havde haft noget med sin titel at gøre.

- Jeg deltog i Bill O'Reillys' show på Fox News. Titlen blev valgt af redaktøren på Fox News. Jeg havde ingen personlig kontrol over, hvilken titel, de valgte. Jeg er en uafhængig analytiker med base i USA, svarede eksilsvenskeren på en mail til Dagens Nyheter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: