Ulrikke er en af årets første superstudenter: Jeg er helt målløs

Ulrikke Dybdal Sørensen havde forud for sin afsluttende eksamen hevet lutter flotte karakterer hjem

Ulrikke var helt målløs, da hun kom ud fra eksamenslokalet... (Optagelser/redigering: Jonas Olufson/Niels Østergaard)

Hvis du har bevæget dig udenfor i det gode vejr i dag og opholdt dig et offentligt sted, er du måske allerede stødt på dem.

De smilende, nyklækkede studenter, der hastigt øges i antal efterhånden som flere får været oppe til den sidste eksamen og dermed får en hue på hovedet.

En af dem, er den 19-årige Ulrikke Dybdal Sørensen fra Albertslund Gymnasium. Hun har mandag eftermiddag været oppe til sin sidste eksamen, som var metodefaget AT.

Og den nyklækkede studine, der i forvejen havde et tårnhøjt gennemsnit, kunne efter en veloverstået eksamen føje endnu et 12-tal til eksamensbeviset og skrive det i midten af huen efter den sidste eksamen.

- Nu skal jeg have noget at drikke, og så skal vi ud og fejre det, lød det over for Ekstra Bladet umiddelbart efter huen var kommet på plads.

Alt i alt ender hun med et gennemsnit på 12,2, som burde være rigeligt til at give hende adgang til drømmeuddannelsen, Statskundskab på Københavns Universitet.

Derfor kan man sprænge karakterskalaen

Selvom den højeste karakter, man kan få ved en eksamen, er 12, kan det godt lade sig gøre at ende med et karaktergennemsnit, der er højere.

Hvis man har ét fag på A-niveau mere end påkrævet, kan man gange sit snit med 1,03, mens man kan gange sit snit med 1,06, hvis man har to A-fag mere end det påkrævede.

Derudover kan man gange sit snit med 1,08, hvis man starter på en videregående uddannelse inden for to år.

Huen blev sat på hovedet af Ulrikkes bror, mens hun blev hyldet af familie og venner.

Og fejringen blev også med en helt særlig overraskelse.

Ulrikkes bedste ven, Vasthy, der ellers er på udveksling i Nice, var nemlig dukket op for at markere dagen til Ulrikkes store overraskelse.

Du kan se Ulrikkes reaktion på overraskelsen og hendes reaktion på den flotte karakter i videoen over artiklen.

Her står Ulrikke sammen med sin ven Vasthy, efter hun har skålet med familie og venner. Foto: Jonas Olufson
Her står Ulrikke sammen med sin ven Vasthy, efter hun har skålet med familie og venner. Foto: Jonas Olufson
 

Ekstra Bladet har tidligere talt med Ulrikke om hendes studietid, som på trods af det flotte snit har stået på en enormt socialt engagement og et travlt fritidsliv med plads til både arbejde og masser af træning. Læs mere herunder:

19-årige Ulrikke bliver et af årets superstudenter. PRIVATFOTO Samfund - 19. jun. 2017 - kl. 11:23 I dag bliver Ulrikke 'superstudent': Det har været hårdt, men...

152 kommentarer
Vis kommentarer