Ulv skabte frygt: Børnehave måtte afbryde tur

En børnehave måtte forleden afbryde deres tur, da de spottede en ulv

En ulv er blevet spottet i Struer Kommune. Foto: Arkivfoto
En ulv er blevet spottet i Struer Kommune. Foto: Arkivfoto

Onsdag formiddag fik cirka 20 børn fra Resen Friskole & Naturbørnehave i Struer sig noget af en overraskelse, da de var på tur med et par pædagoger fra institutionen.

På turen mødte de en ulv, og det fik pædagogerne til at afbryde turen øjeblikkeligt.

Det skriver Århus Stiftstidende.

- Ulven befandt sig mellem 30-50 meter fra børnene, og de voksne syntes, at det var mærkeligt, at ulven bare blev siddende og observerede dem. Den virkede ikke særligt skræmt, så de afbrød turen, fortæller kasserer Henrik Borg fra Resen Friskole & Naturbørnehave til mediet.

Samme aften afsøgte han sammen med tre fædre området med hunde, men dog uden at se hverken ulven eller spor efter den.

Bestyrelsen i institutionen har efter episoden skrevet ud til børnenes forældrene. Her oplyser de, at de ikke frygter for børnenes sikkerhed i institutionen, da legepladsen er hegnet ind, og at de ikke påtænker at ændre på praksis med hensyn til ture ud af huset.

Indtil nu har Struer Kommune været ulvefrit, mens flere borgere i både Holstebro, Lemvig og Herning har spottet en ulv tæt på deres hjem. Flere får er også blevet dræbt i området.

Sebastian Klein gik til Midt- og Vestjyllands Politi med 'den viden', som han ligger inde med om forløbet i det ulvedrab, der efterforskes. Foto: Bo Nymann Dansk politik LA's ulverod: TV-vært gik til politiet efter ulvedrab

Spottet igen
To dage efter børnehaven havde mødt ulven, fredag formiddag den 4. maj, blev en ulv observeret på markerne mellem Resen by og Hedegårdvej.

Det har sat tanker i gang hos Lene Gravesen, der er gift med formanden på Resen Friskole.

- Da ulven blev set omme i Nissum, tænkte jeg: 'Lad den blive der'. Nu hvor det er rykket tættere på, og hvor jeg er ude at gå med hunden tre gange om dagen, så tænker jeg da: 'Hvornår mon jeg møder den?', siger hun til Århus Stiftstidende.

Lene og Thomas Gravesen har selv tre børn - en pige på 11 år og to drenge på henholdsvis seks og 13 år. De er dog ikke nervøse for at lade dem gå rundt i området alene.

Mange mener, at det var min skyld, at der blev skudt en ulv ved Ulfborg, siger Kim Paulsen. Foto: Gregers Tycho Samfund Formand for ulveforening trækker sig efter trusler

Vil diskutere det
I Struer Kommune har man endnu ikke overvejet, om man vil tage nogle forholdsregler over for ulve, men ovenpå hændelsen i Struer vil det blive diskuteret.

- Vi skal da nok lige have det vendt. Vi skal lige sige: Hvad gør vi, og hvor stort er problemet? For det er klart, at det skaber utryghed, siger borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) til TV2.

Borgmesteren mener dog, at det er et problem, at der ikke er billeder af ulven.

- Det kan meget vel være en ulv, men man skal også passe på, hvis det ikke er en ulv, at råbe ulven kommer for mange gange.

Herhjemme har ulvedebatten raset, efter en mand fra Ulfborg i midten af april blev anholdt og sigtet for at skyde en ulv. Ulvedrabet skete på folketingskandidat Steffen Troldtofts (LA) ejendom. Sagen har sidenhen fået ham til at trække sig fra politik.

Sagen har fået flere af landets politikere til at drøfte, hvordan man skal håndtere ulvens indtog i Danmark i fremtiden.

926 kommentarer
Vis kommentarer