Ulykkelig familie: Far ligger lammet og i koma på spansk hospital

Samler penge ind: - Jeg tror, at han godt er klar over sin alvorlige situation. Han kan ikke mærke noget fra brystet og ned. Alt i ryggen er brækket. Ribbenene er også brækkede og der er problemer med lungerne, fortæller sønnen Andreas

Privatfoto
Privatfoto

- Det er helt forfærdeligt. Både for far og for familien. Heldigvis holder vi godt sammen i familien.

21-årige Andreas Trabolt kæmper for øjeblikket sammen med familie og venner for at få sin far, Jesper Trabolt, fløjet hjem til Danmark efter en alvorlig ulykke i Malaga for en måned siden.

Den 46-årige mand kørte nytårsnat galt på sin scooter og blev slynget ind i en palme.

Lige siden har Jesper Trabolt ligget lammet fra brystet og ned i en hospitalsseng på intensivafdelingen på hospitalet Malaga Carlos Haye.

- Far er nu begyndt at komme lidt ud af respiratoren. Men om aftenen, når han skal sove, bliver han lagt i kunstigt koma og i respirator, fortæller Andreas Trabolt til Ekstra Bladet.

Jesper Trabolt. Privatfoto
Jesper Trabolt. Privatfoto
 

Andreas er netop ankommet til Malaga for at besøge sin far.

- Jeg besøgte ham i går. Jeg tror, at han godt er klar over sin alvorlige situation. Han kan ikke mærke noget fra brystet og ned. Alt i ryggen er brækket. Ribbenene er også brækkede og der er problemer med lungerne, fortæller Andreas.

Forsikring dækker ikke
Familien vil gerne havde Jesper Trabolt hjem. Men Trabolts spanske forsikring dækker kun hospitals-ophold i landet - ikke en dyr hjem-transport til Danmark med fly.

Jesper Trabolt har i det seneste år arbejdet i Malaga.

- Fars danske forsikring dækker ikke, fordi han bor og arbejder i Spanien. Vi vil gerne have far hjem, så vi kan støtte og hjælpe ham bedre. Samtidig er det meget svært at besøge ham hele tiden i Spanien. Vi har alle en hverdag, som skal passes. Det er svært at være her længere tid ad gangen. Derfor vil vi gerne have ham hjem, så snart lægerne siger god for det, siger Andreas til Ekstra Bladet.

Jesper Trapholt er fraskilt og har tre børn i Danmark.

Startet indsamling
Familie og venner har nu startet en indsamling på caremaker.dk for at skaffe penge til hjemtransporten.

- Vi har samlet omkring 65.000 kroner ind indtil nu. Vi er således halvvejs for hjem-transporten med Ambulix, som er eksperter i længere transporter med syge, koster omkring 130.000 kroner. Vi er meget taknemmelige over alle, som har hjulpet, siger Andreas til Ekstra Bladet.

På caremaker.dk står der blandt andet:

'Det her er et levende mareridt! Vi er alle dybt rystede. Både venner og familien er på skift hos Jesper.

Det er med tungt hjerte, at vi beder om jeres medmenneskelighed og jeres dybeste medfølelse - vi har brug for alt den hjælp vi kan få til ham, så vi kan få ham transporteret hjem til Danmark. Jesper vil blive transporteret af Ambulix.

Pengene vi kan få stablet sammen skal alle sammen gå til hans transport til Danmark, og alle de udgifter der dertil måtte være.

Så kære alle, vi beder ydmygt, om jeres hjælp, så vi sammen kan få Jesper hjem. Vi står alle stærkest sammen! Folket skal nok få ham hjem - det tvivler vi ikke på!

Vi beder til, at Jesper overlever denne uhyggelige ulykke, og at han kan få et værdigt liv, hvis han bliver genoptrænet rigtigt. Det er Danmark de bedste til. 

Hans liv vil blive i kørestol, men vi håber, at Jesper med sin viljestyrke vil få et fornuftigt liv med sin danske familie omkring sig.'

Gled på våd vejbane
Det er planen, at den 46-årige Jesper Trabolt skal overføres til Skejby Sygehus til videre udredning, så snart han er kommet tilbage til Danmark.

Ulykken nytårsnat skete, da Jesper Trabolt mistede herredømmet over sin scooter. Scooteren gled på den våde vejbane. Jesper Trabolt blev slynget over styret og landede med ryggen inde i et palmetræ. Her blev ryg og nakke stærkt beskadiget.

Trabolt havde hjelm på, så han slap for skader i hovedet.

Den 46-årige mand arbejdede som salgschef i et callcenter i Malaga.