Annonce:
Annonce:

Ulykker og forsinkelser: Så slemt har vejret været i dag

Ondagens vejr har dagen igennem skabt store problemer med færdselsuheld, forsinkelser og spærrede veje over hele landet

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze
Annonce:
Følg Samfund

Danskerne kunne onsdag stå op til endnu en dag med ekstrem kulde, og det har i løbet af dagen haft store konsekvenser i det meste af landet.

Der er ingen tvivl om, at det er koldt i dag, og flere steder kan det på grund af vinden føles som minus 20 grader, oplyser DMI.

Livsfarlig kulde
Den såkaldte sibiriske kulde fra øst har siden fredag hærget store dele af Europa, og det har kostet mindst 42 menneskeliv, oplyser det franske nyhedsbureau AFP til Ritzau.

Også herhjemme har den ekstreme kulde krævet sit første offer, da en 54-årig dement mand i går blev fundet livløs på en mark, efter at han kort tid forinden var blevet meldt savnet.

Mand fundet død i snevejret

Annonce:

Mange færdselsuheld
Vejret i dag har siden morgenstunden skabt enorme problemer for trafikken og den offentlige transport i det meste af landet. Værst er det gået ud over landets østlige egne, der dagen igennem har været ramt af en række trafikuheld.

Kort efter klokken syv førte et færdselsuheld med en havareret lastbil på Østjyske Motorvej syd for Skærup til, at E45 blev spærret i omkring to timer. Blot en time senere var den gal igen på E45, da endnu en bil kørte galt ved Hedensted. Ingen kom til skade ved uheldene.

Mindre heldige var førerne af to biler, der i morges kørte frontalt sammen på Ryeskovvej i Borup på Sjælland. Her kom en ung mand alvorligt til skade og blev efterfølgende kørt til Rigshospitalets Traumecenter. Bilerne kørte tilsyneladende sammen, da den ene kørte over i den modsatte vejbane, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Bilerne strandet i snedynger: Nu kommer frivillige til undsætning

Annonce:

Kaos på Bornholm
Bornholm har dagen igennem været hårdt ramt af kulde og sne, hvilket har haft stor indflydelse på trafikken. Der er faldet store mængder sne i løbet af natten, og det har ført til lukning af flere veje på øen. Falck arbejder i øjeblikket på højtryk for at hjælpe køretøjer, der er kørt fast.

Kl. 18 indstilles al bustrafik på øen bortset fra to specialafgange med plov-assistance, der kan fragte passagerer til og fra færgen, skriver TV2 Bornholm.

Bornholms Politi skriver i en pressemeddelelse, at DMI har forlænget varslingen om snefygning frem til torsdag morgen. Politet fraråder derfor al unødvendig udkørsel på de lokale veje.

Bilerne strandet i snedynger: Nu kommer frivillige til undsætning

Annonce:

Problemer overalt
Vejret førte også tidligere på dagen til en spærring af Øresundsbroen i cirka halvanden time. Det skete for at forebygge uheld, da temperaturen var så lav, at saltning af vejene ikke altid virker.

Også den offentlige transport er hårdt ramt af vejret. DSB varsler forsinkelser på togtrafikken i hele landet. Forsinkelserne skyldes snefygningen, der får sporskifterne til at fyge til, og derfor har togene haft svært ved at koble sammen. Forsinkelserne forventes at vare ved det meste af dagen.

Heller ikke lufttrafikken har været ugeneret af det barske vejr. Billund Lufthavn har i morges oplevet problemer med at få flyene af sted til tiden.

Ny snevejrsdag truer: Her skal du være opmærksom

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: