Ulykkesramt luftfartsselskab er tæt på konkurs

Faldet i omsætningen skete lang tid før de tragiske begivenheder i 2014, siger ny direktør i Malaysia Airlines

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Den nye administrerende direktør i det tabsgivende Malaysia Airlines, Christoph Müller, siger, at luftfartsselskabet 'teknisk set er gået konkurs', men han har ifølge Reuters fremlagt nye planer for en omstrukturering, som vil reducere arbejdsstyrken med en tredjedel.

- Vi er teknisk set gået konkurs. Faldet i omsætningen skete lang tid før de tragiske begivenheder i 2014, siger Müller på en pressekonference i Kuala Lumpur med henvisning til, at luftfartsselskabet sidste år blev ramt af to flykatastrofer.

Det er første gang, at Müller har udtalt sig til medierne, efter at han i sidste måned blev hyret af luftfartsselskabets ejer, den malaysiske statsfond Khazanah, til at lede omstruktureringen.

Luftfartsselskabet har tidligere bekræftet, at det vil skære 6000 job væk, så arbejdsstyrken falder til 14.000 ansatte.

Et fly fra Malaysia Airlines blev i juli sidste år skudt ned, da det fløj gennem Ukraines luftrum i en højde på 35.000 fod. Der var 298 personer om bord på passagerflyet, da det blev ramt af et missil nær Donetsk - omkring 40 kilometer fra den ukrainsk-russiske grænse.

Flyet var af samme type, som det der forsvandt den 8. marts sidste år under en flyvning fra Kuala Lumpur til Beijing. Flyet havde 239 passagerer om bord.

Begge fly tilhørte Malaysian Airlines, og de to flykatastrofer var skæbnesvangre for økonomien i det allerede kriseramte luftfartsselskab.

Under Müllers ledelse vil Malaysia Airlines i september blive relanceret som luftfartsselskab, og det er planen at få stoppet underskuddet i 2015 gennem 'rationaliseringer af rutesystemer,' hvilket formentlig vil føre til nedskæringer af ruter til Europa og mere fokus på regionale ruter.

/ritzau/Reuters

3 kommentarer
Vis kommentarer