Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?

Undersøgelse: Coronakrisen giver danskerne digitale udfordringer i hjemmet

Har du haft problemer med det tekniske udstyr, mens dit hjem også har været din arbejdsplads under coronakrisen? Så er du ikke alene, viser en ny undersøgelse

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Følg Samfund

De første par uger hjemme i ”corona-karantæne” var kaotiske for mange familier.

Lige pludselig skulle far og mor arbejde hjemmefra, børnene skulle gå i skole med fjernundervisning og vi fik en masse fritid tilovers, som skulle fordrives med underholdning derhjemme. En kombination, som gav udfordringer hjemme hos mange danskere.

 - Det var en stor udfordring for alle – også for mig og min familie – at omdanne hjemmet til både at være arbejdsplads, skole, fritidsinteresse og hjem. På en og samme tid, siger Martin Andersen, direktør for prissammenligningstjenesten PriceRunner og far til fire.

PriceRunner har lavet en undersøgelse af danskernes ændrede digitale vaner under coronakrisen. Og de ændrede vaner er efterhånden blevet hverdag i de danske hjem: Der bliver arbejdet, studeret, hygget og holdt kontakt med resten af familien udenfor hjemmet.

Alt sammen aktiviteter der kræver en del af husets IT-afdeling og udstyr.

Hos PriceRunner kan du læse mere om udstyr, der kan hjælpe på nogle af de digitale udfordringer, du møder mens du arbejder hjemmefra

For lidt udstyr i hjemmet
I 9 ud af 10 danske hjem har man enten en bærbar computer eller mobiltelefon som det mest almindelige stykke IT-udstyr.

Men når arbejde, gaming, skole og videomøde med vennerne sker samtidigt, opstår der problemer. I Danmark er andelen af hjem med bærbare eller stationære computere er faldet de senere år. Det viser den årlige opgørelse om danskernes internetbrug fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Det betyder i sidste ende, at der er ganske enkelt ikke nok computere til hele familien i coronaens krisetid.

Ifølge PriceRunners undersøgelser har coronakrisen har givet problemer for hver fjerde danske familie. Kort sagt har danskernes nye hverdag med hjemmearbejde, skole og fritidsaktiviteter har sat husets ”IT-afdeling” på rigtig hårdt arbejde.

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

500 danskere deltog i undersøgelsen, der fandt sted fra 8. april til 16. april. Undersøgelsen viser, at der har været en del udfordringer, når hele familien er hjemme og skal klare arbejde, skole og fritid digitalt. Samtidigt.

Undersøgelsen viser desuden, at mere end 60% har arbejdet hjemmefra, og det vigtigste arbejdsredskab er ens for alle: computeren. Det giver problemer, når der på samme tid ikke er nok computere til, at hele familien kan være på samtidig.

PriceRunners undersøgelse

PriceRunner har undersøgt, hvordan danske hjem har været påvirket af, at hele familien har været hjemme under coronakrisen.

Mange familier har vist sig at have været udfordret med blandt andet manglende computere og manglende IT-support.

Er du en af dem, der mangler en computer i hjemmet, kan du finde gode råd og forslag hos PriceRunner.

 

Manglende IT-support
Det er ikke kun manglen på computere, der har givet udfordringer, mens hjemmet har været omdannet til en velfungerende arbejdsplads, uddannelsessted eller skole og virtuelt mødested for venner og familier.

Hver fjerde der arbejder eller studerer hjemmefra på grund af coronakrisen, har nemlig også oplevet problemer med det udstyr, der faktisk har været til rådighed på hjemmearbejdspladsen.

 - Det har for mange været en stor omvæltning at forlade kontoret og skulle indrette en velfungerende arbejdsplads hjemme. Der er jo ikke en IT-supporter ved hånden, der kan komme forbi og fikse problemerne. Mest af alt har udfordringen været, at enten var computeren ikke var gearet til opgaven, eller også manglede man simpelthen en computer, siger Martin Andersen.

Det er især de unge og yngre, der lider under problemerne. Her har op imod halvdelen skullet kæmpe med at arbejde eller studere hjemmefra via deres computer.

Undersøgelsen viser også, at mange har været tvunget til at dele en computer derhjemme. Og ifølge Martin Andersen er det ikke kun computere, der har manglet i de danske hjem under coronakrisen:

 - Det nye begreb social distancering har fået efterspørgslen på webkameraer til at eksplodere. Det skal se ordentligt ud når vi holder videomøder og når vi holder virtuel fødselsdag med venner og familie, afslutter direktøren.

Hvis du gerne vil have nogle gode ideer til, hvordan du gør det endnu lettere at være hjemme, så læs vores guide med en række produkter der kan hjælpe dig på vej.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU