Undersøgelse: Du ser hottere ud efter én drink

Men ikke efter to eller flere

En ny engelsk undersøgelse viser, at folk ser mere attraktive ud efter en enkelt drink men ikke efter to.
En ny engelsk undersøgelse viser, at folk ser mere attraktive ud efter en enkelt drink men ikke efter to.

Du ser mere attraktiv ud, efter du har drukket en enkelt genstand, men ikke efter to eller flere. Det konkluderer en ny engelsk undersøgelse.

Forskerne bad 40 universitetsstuderende om at drikke sig småfulde og tog billeder af dem, mens de var ædru, efter en enkelt genstand og efter to genstande. Deltagerne blev bedt om at se neutrale ud.

Derefter bad de en anden gruppe studerende vurdere, hvor attraktive hver af de alkohol-drikkende studerende var, når de sammenlignede billederne.

Bare fem genstande om ugen skader din sædkvalitet, viser ny forskning (Foto: Claus Bonnerup). Sundhed Så slemt er alkohol for din sædkvalitet

Kontrolgruppen sagde, de studerende, der havde drukket en enkelt genstand, så mere attraktive ud, end de gjorde i ædru tilstand. Men de var mere tiltrækkende ædru end efter to drinks.

- Det tyder på, at folk bliver vurderet som mere attraktive efter en lille smule alkohol, men at hvis de drikker mere end det, så er de ikke så attraktive længere, siger en af hovedforskerne, biologiprofessor Marcus Munafo, til magasinet Live Science.

Uvist hvorfor alkohol gør folk mere attraktive
Forskerne ved ikke, hvorfor folk så mere attraktive ud efter et enkelt glas vin. De gætter på, at de alkohol-drikkende studerende måske havde større pupiller -- normalt et positivt tegn -- eller slappede mere af.

Det er også muligt, de var mere røde i kinderne, hvilket er forbundet med godt helbred.

- Det betyder selvfølgelig ikke, at alkohol er sundt, siger Marcus Munafo.

- Det betyder, at alkohol sætter gang i den samme mekanisme eller fremhæver de samme ansigtstræk, som vi anser for attraktive af andre årsager.

Samfund Dagligt alkoholindtag øger risikoen for skrumpelever

Tidligere undersøgelser har vist, at folk, der selv har drukket alkohol, anser andre for mere attraktive end mens de var ædru. Generelt drikker folk oftest alkohol sammen med andre.

- Når du drikker alkohol, synes du, andre er mere tiltrækkende, men du bliver også selv mere tiltrækkende. Hvordan det udfolder sig i det virkelige liv, ved vi ikke, siger Marcus Munafo.

Undersøgelsen blev offentliggjort i tidsskriftet Alcohol and Alcoholism den 25. februar.

8 kommentarer
Vis kommentarer