Ung HK'er: Det er sgu lækkert at være på dagpenge

Bestyrelsesmedlem i HK Ungdom, Nicolai Arentz Larsen, har ikke noget problem med at indrømme, at han bruger en stor del af sin uge på Netflix og får understøttelse hver måned

Nicolai Arentz understreger, at indlægget er hans egne holdninger og ikke nødvendigvis HK Ungdom Hovedstadens, hvis hovedbestyrelse han sidder i (Privatfoto)
Nicolai Arentz understreger, at indlægget er hans egne holdninger og ikke nødvendigvis HK Ungdom Hovedstadens, hvis hovedbestyrelse han sidder i (Privatfoto)

- Jeg har ikke noget problem med at sige, at jeg rent faktisk nyder at være på dagpenge. Det gør jeg ikke, fordi jeg er doven eller bare ikke gider arbejde; det gør jeg, fordi jeg egentlig synes, at det er o.k. lige at tage et pusterum.

Sådan skriver medlem af Enhedslisten og bestyrelsesmedlem i HK Ungdom Hovedstaden, Nicolai Arentz Larsen, i et debatindlæg i Politiken.

I indlægget fortæller han, at han er på et tidspunkt i sit liv, hvor det er nødvendigt for ham at tænke over, hvad han har lyst til at lave og hvilket job, han vil have sig i fremtiden.

- Tænk at stå op til et job, jeg ikke gider. Og ja, det var det, jeg sagde, jeg gider ikke have et job, jeg ikke interesserer mig for, fortsætter Nicolai Arentz Larsen i debatindlægget, som har sat sindene i kog hos mange.

Ikke mindst i hans eget fagforbund, hvor kommunikationschef Michala Svane er hurtigt ude med kritik.

Også på Christiansborg har enkelte bemærket Nicolai Arentz Larsens holdning.

Socialdemokraten Mattias Tesfaye synes ikke, at Nicolai Arentz Larsen bør bruge andres penge, mens han opholder sig i det pusterum, han taler om.

Han går så langt som til at kalde Nicolai Arentz Larsen for et 'fjols'.

På twitter giver Nicolai Arentz Larsen udtryk for, at han er blevet færdiguddannet 31. august. I flere tweets viser han, hvad han har skullet igennem i processen frem mod at blive dagpengemodtager.

Noget tyder på, at Nicolai Arentz Larsen efter debatindlægget har fået kolde fødder på i hvert fald et enkelt punkt; han fortryder, at han har nævnt sin funktion hos HK. Det viser et svar, som han har givet til Sofie Berg Axelsen, der har arbejdet som kampagneleder for Pernille Rosenkrantz-Theil i folketinget, og som også har valgt at kommentere Nicolai Arentz Larsens debatindlæg.

Hun synes, at Nicolai Arentz Larsen bør stikke piben ind og komme på andre tanker.

Ekstra Bladet har talt med Nicolai Arentz Larsen, som har valgt at trække sig fra debatten oven på den opmærksomhed, som hans indlæg i Politiken har fået. Ikke mindst på de sociale medier.

- Jeg har ikke lyst til at udtale mig yderligere, siger Nicolai Arentz Larsen til Ekstra Bladet.

På twitter har han valgt at sende en melding ud, hvor han fortryder, at han selv bragte sit fagforbund på banen i debatindlægget.

Betyder det, at du fortryder, hvad du har skrevet?

- Jeg har valgt ikke at kommentere på debatindlægget mere.