Ung kvinde fik krampe i friluftsbad: Hvor var livredderne?

Nordjyllands Politi fortæller, at der var pakket med mennesker i Friluftsbadet i Vestre Fjordpark, da ung kvinde gik i krampe ude i vandet

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 21-årig kvinde kom onsdag i så gevaldige problemer i Friluftsbadet Vestre Fjordpark i Aalborg, at politi og ambulance blev tilkaldt.

Det fortæller vagtchefen ved Nordjyllands Politi, Michael Elkjær, til Ekstra Bladet.

Friluftsbadet, som er et af en række aktiviteter i fjordparken, er etableret af Aalborg Kommune. Normalt stiller kommunen livreddere til rådighed om sommeren.

Men i år er sommeren begyndt så tidligt, så der endnu ikke er livreddere til stede. Da ambulancereddere kom til stede lå kvinden stille ved siden af friluftsbadet.

- Der sker det, at en ung kvinde får krampe ude i vandet. Så bliver der ringet 112. Ved ankomsten er hun imidlertid kommet op af vandet. Hun bliver kørt på skadestuen til tjek. Det er opfattelsen, at der har været tale om ren krampe og ikke nogen egentlig druknemistanke, siger Michael Elkjær til Ekstra Bladet.

Nåede at sluge masser af vand
Ikke desto mindre har kvinden været i en situation, hvor livreddere normalt ville være sprunget i vandet efter hende. Netop den kendsgerning - at der ikke er livreddere til stede endnu - møder nu kritik fra lokale, som mener, at Aalborg Kommune har et ansvar.

Ifølge lokalmediet Nordjyske var en mor til stede, da kvinden kom i problemer. Hun fortæller, at den 21-årige nåede at sluge masser af vand. Og hun fortæller til Nordjyske, at også børn kravler over hegnet til udspringstårnene på 5 og 10 meter. Også selv om de er spærret af.

- Vi er flere, der frygter, at det kan gå galt, siger moren.

112 Mand sigtet for at filme piger på offentligt toilet

Pakket med mennesker
Vagtchef Michael Elkjær fortæller til Ekstra Bladet, at friluftsbadet var 'pakket med mennesker', da betjentene var forbi stedet klokken 15.06. Han fortæller, at politiet ikke som sådan kan gøre noget ved, at der ikke er opsyn på stedet.

- Så må man tage sine forholdsregler, siger han.

Aalborg Kommune fortæller på sin hjemmeside, at al badning og svømning i fjordparken altid sker på eget ansvar. Det fortælles også, at voksne har opsynspligt med børn. Og så fraråder Aalborg Kommune, at der bades, når der ikke er livreddere til stede.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det studerende, som arbejder for Aalborg Kommune i deres sommerferie ved friluftsbadet. Det er den primære årsag til, at der endnu ikke er livreddere til stede.

23 kommentarer
Vis kommentarer