Ung pige var voldsomt påvirket i natbus: Så gjorde chaufføren noget ekstraordinært

Kvindelig chauffør på bus 123 fra Aarhus til Rønde hyldes efter god gerning i nat

Arkivfoto: ritzau
Arkivfoto: ritzau

Det skete i nattens mulm og mørke, men er noget af en solstrålehistorie.

Vibeke Tofteby fra Rønde lagde i dag et opslag på Facebook, hvor hun beskriver en noget speciel bustur med rute 123 fra Aarhus og til hjembyen.

'Jeg skulle tage natbussen 123 i går fra Aarhus kl. 00.23 mod Rønde. Lige inden bussen skulle køre kom en ung påvirket pige uden sko, taske, mobil eller penge og spurgte hvordan hun kunne komme til Skødstrup uden penge. Straks var der flere passagerer der tilbød at betale hendes billet. Bussen kørte dog ikke omkring Skødstrup, så hun ville bare med så langt hun kunne komme. Da vi kom til sidste stop inden Skødstrup vaklede hun ud af bussen. 
De kvindelig chauffør var synligt bekymret for hende og kaldte hende tilbage og tilbød at kører omkring Skødstrup og sætte hende af der. Det tog hun imod og chaufføren undskyldte overfor os andre at bussen ville nå Rønde 4 minuttet forsinket  hvilket ingen på nogen måde havde noget imod', skriver Vibeke Tofteby i opslaget der er blevet liket tusindvis af gange.

- Den unge pige var meget påvirket og faldt i søvn flere gange under turen. Hun blev tilbudt at låne en telefon, men det ville hun ikke. Da hun står af bussen første gang er den kvindelige chauffør meget bekymret - det er vi faktisk alle sammen.

Vibeke Tofteby var blandt de passagere der i nat fik en noget anderledes bustur. Foto: Privat
Vibeke Tofteby var blandt de passagere der i nat fik en noget anderledes bustur. Foto: Privat
 

- Chaufføren får råbt hende tilbage i bussen og spørger os om nogen har noget imod, at vi bliver en lille smule forsinket, så hun kan sørge for at pigen kommer sikkert hjem. Det synes vi alle sammen er en god idé og flere af passagerne siger, at det er rigtig god stil, fortæller Vibeke Tofteby til Ekstra Bladet.

- Jeg lavede opslaget på Midtrafiks hjemmeside for at rose chaufføren, men havde slet ikke regnet med at det ville blive set af så mange på sociale medier, forklarer Vibeke Tofteby. 

Ekstra Bladet har været i kontakt med Arriva - der står for ruten - de forsøger i skrivende stund at få kontakt med den kvindelige chauffør.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær