Ungarn lige nu: Folk flygter fra ungarske fingeraftryk

Ikke alle ønsker at bruge en officiel grænse-overgang, for dermed skal de søge asyl i Ungarn

RÖSZKE (Ekstra Bladet): Kl. 16.30 i eftermiddag lukkede de ungarske myndigheder for en illegal grænse-overgang fra Serbien.

Den har tusindvis af flygtninge hidtil har brugt til at få adgang til Nordeuropa - især Tyskland.

Hundredvis af flygtninge er i stedet blevet gelejdet til at bruge en officiel grænseovergang -  Horgos 2-grænsen- omtrent halvanden kilometer fra den illegale.

- Her står der vel 500-600 mennesker i kø lige nu, siger Ekstra Bladets udsendte medarbejder.

  Samfund - 14. sep. 2015 - kl. 16:54 Ekstra Bladet i Ungarn: Nu lukker de grænsen

- De er noget usikre på, hvad der skal ske, men de bliver tilsyneladende lukket ind i Ungarn 5-10 personer af gangen. De har fået besked på, at de bliver sat ind i nogle busser på den ungarske side, men  ingen ved, hvor de bliver kørt hen. Børn græder. Voksne råber. Det eneste, de ved er, at de skal søge asyl i Ungarn, men mange vil gerne undgå det, for de vil gerne til især Tyskland, hvor de har slægtninge og andre muligheder end i Ungarn, siger avisens udsendte medarbejder.

- Vi har netop mødt en del  flygtninge, som kom løbende tilbage fra den officielle overgang, fordi de ikke ville have taget fingeraftryk og dermed tvinges til at søge asyl i Ungarn. De gemte sig i buskene og advarede andre.

Ungarn indfører i morgen onsdag en såkaldt 'tilstand af krise på grund af massemigration'.

- Jeg formoder, at mange vil prøve at krydse grænsen illegalt inden midnat, siger Ekstra Bladets medarbejder.

Indførelsen af  'tilstand af krise på grund massemigration' giver nemlig myndighederne lov til at anholde og fængsle enhver, der krydser grænsen fra Serbien til Ungarn illegalt samt at tilbageholde og udvise asylansøgere.

Se hegnet her. (Video: Mette Pedersen).

Samfund - 14. sep. 2015 - kl. 11:18 Ungarn gør klar til at lukke grænsen

Ungarn har i ugevis bygget fysiske barrierer - især pigtrådshegn - der skal holde flygtninge ude, men der har stadig været steder, hvor folk har kunnet få adgang fra Serbien.

Den grænseovergang, der netop et blevet lukket, er den mest populære rute, som flygtninge og migranter bruger til at komme ind i landet.

Se også: På flugt gennem Europa: IS bankede på min dør

Kaos ved grænseovergangen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Foto: Rasmus Flindt Pedersen 112 - 14. sep. 2015 - kl. 05:19 Efteråret truer: Venter i torden, regn og blæst

(Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Flugt - 12. sep. 2015 - kl. 21:50 Kaos ved Ungarns grænse: Vrede flygtninge løber fra politiet

Ungarns premierminister meldte mandag ud, at landet fremadrettet ville behandle flygtninge som kriminelle. Se indslaget her. 

1 af 5 Politiet har netop lukket for at flygtninge kan passere den jernbane, der gav adgang til Ungarn. Foto: Mette Pedersen
2 af 5 
3 af 5 Ekstra Bladet er til stede i Röszke, der ligger lige ved grænsen mellem Serbien og Ungarn. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
4 af 5 To unge syrere ved grænsen mellem Serbien og Ungarn. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
5 af 5 
127 kommentarer
Vis kommentarer