Ungarn sender flygtninge til lejr ved østrigsk grænse

Ungarsk politi ophævede tidligt torsdag deres bevogtning af indgangene til den store østbanegård i Budapest

En flygtning på togsporet med en baby i armene i Bicske i Ungarn. (AP Photo/Petr David Josek)
En flygtning på togsporet med en baby i armene i Bicske i Ungarn. (AP Photo/Petr David Josek)

Et ungarsk tog med hundredvis af migranter om bord, der torsdag var på vej til byer ved grænsen til Østrig, blev stoppet nær landets fire vigtigste flygtningelejre, og migranterne blev tvunget ud af toget, skriver det statslige nyhedsbureau MTI.

Det anslås, at der var op mod 300 migranter i toget.

Mange migranter gjorde stærk modstand, da de blev tvunget ud af toget og forsøgte at kæmpe sig tilbage til deres pladser, da de øjensynligt ventede på at blive bragt til Østrig eller Tyskland.

Mere end 150.000 flygtninge er kommet til Ungarn i år - de fleste kommer via grænsen til Serbien. (Foto: AP)

Toget forlod østbanegården, Keleti, i Budapest klokken 11.20 (dansk tid) og blev splittet op i flere togstammer, der skulle til byerne Szonbathely og Sopron nær grænsen til Østrig. Et andet tog var på vej til Gyor, som også ligger nær grænsen til Østrig.

De ungarske myndigheder vil ifølge regeringen overholde alle forskrifter i henhold til Schengenaftalen og foretage alle undersøgelser af migranternes dokumenter ved grænsen.

Janos Lazar, der er stabschef for den ungarske premierminister, Viktor Orbán, siger, at den kaotiske situation i Budapest skyldes Tysklands kontroversielle budskab til syriske migranter.

Ifølge Ungarn har Tyskland skabt en 'bølge af håb' blandt migranterne fra Syrien, som gør det svært for andre lande at håndtere krisen.

Ungarsk politi ophævede tidligt torsdag bevogtningen af indgangene til Keleti-banegården, og migranter strømmede ind i bygningen.

Mange migranter var desperat opsatte på at komme om bord i et tog, og nogle forsøgte at få børn og sig selv ind gennem togvinduer.

Hundredvis af migranter har opholdt sig uden for banegården og gennemførte onsdag flere protestaktioner.

Beslutningen om at lukke banegården for migranter blev truffet mandag - kun 24 timer efter, at migranter, som havde ventet i interimistiske flygtningelejre i dagevis, havde fået lov til at tage tog mod Østrig og Tyskland.

21 kommentarer
Vis kommentarer