Ungdomsarbejdsløsheden er blandt Europas laveste

Kun Tyskland overgår Danmark, når det gælder om at have den laveste ungdomsarbejdsløshed i Europa

Danmark er blandt de europæiske lande, der har klaret sig bedst igennem finanskrisen.

Det kan man blandt andet se ud af de arbejdsløshedstal for april, som EU's statistiske kontor, Eurostat, har offentliggjort onsdag.

Her fremgår det, at ungdomsarbejdsløsheden blandt unge i Danmark er 10,1 procent, og det rækker til en delt andenplads blandt de 28 EU-lande.

Kun Tyskland er bedre kørende med en arbejdsløshed på 7,2 procent blandt de unge under 25, som indgår i arbejdsstyrken. I Østrig ligger niveauet ligesom i Danmark på 10,1 procent.

Dermed ser fremtiden langt lysere ud for unge herhjemme, end den gør i mange sydeuropæiske lande, hvor krisen kradser alvorligt.

I Grækenland siger den seneste opgørelse, at 50,1 procent af de unge står uden job, og i Spanien og Italien er man også ramt med procenter på henholdsvis 49,6 og 40,9.

For begge landes vedkommende gælder dog, at der er sket en forbedring hen over det seneste år på henholdsvis 3,5 procentpoint og 2,4 procentpoint.

I Danmark var ungdomsarbejdsløsheden i april sidste år 12,3 procent. Det var den fjerdelaveste i Europa på daværende tidspunkt.

5 kommentarer
Vis kommentarer