Ungdomspolitiker om feminister: I er skadelige for samfundet

Nicolai Oster fra Liberal Alliance ungdom valgte i sidste uge at poste en Facebook-status om feminister i Danmark. Det resulterede i en heftig debat

Det er i år 100 år siden, at kvinder i Danmark fik valgret, men diskussionen om ligestilling er fortsat i gang.

En af de mænd, som satte ild til debatten, er Ungdomspolitiker Nicolai Oster fra Liberal Alliance. Han skrev på sin Facebookside onsdag d. 4 marts:

- Feminister er ligesom en trafikulykke. Spændene at observere på afstand, men vores samfund kan ikke fungere, hvis der er for mange.

Det fik danske feminister til at rase på sociale medier: 'uintelligent', 'ignorant' og 'kvindehadsk' var nogle af de kommentarer, som blev brugt. Men Nicolai Oster står fast, ved hvad han har skrevet:

- De feminister som ønsker, at lave kvoter på arbejdsmarkedet og som ønsker, at kvinder skal have særrettigheder og skal særbehandles. Dem har jeg et problem med, fortæller Nicolai Oster til Ekstra Bladet.

Nej tak til kvoter
I Norge har man indført et kvotesystem, som betyder, at arbejdspladserne som minimum skal have 40 procent kvinder i bestyrelser. Et ønske som mange feminister i Danmark også gerne vil have indført.

Ungdomspolitiker Nicolai Oster er dog uenig. Han vil aldrig gå ind for et kvotesystem i Danmark, fordi han ikke mener, at det er en nødvendighed:

- Jeg syntes ikke, at det er den rette vej at gå. Jeg syntes faktisk også, at det er at tale ned til kvinder. Hvis kvinder er dygtige og kompetente nok, så vil de automatisk komme derop, og det ser vi jo allerede.

fortæller Nicolai Oster og afslutter:

- Der er ikke en eneste virksomhedsejer, som vil fravælge en kompetent kvinde fremfor en mindre kompetent mand. Virksomheder tænker altid i profit, og den mest kompetente giver mest profit.

Hør Nicolai Oster fortælle, hvorfor han synes, at kvote-feminister er skadelige for samfundet i tv-klippet foroven.

127 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere