17-årige Jeremy Pedersen, Varde, er ikke i tvivl om, at det har kostet ham et par på hovedet, at han er et aktivt medlem i Dansk Folkepartis Ungdom i Esbjerg.
Det fortæller han til Ekstra Bladet.
Natten til lørdag hævder han sig udsat for et overfald, efter at han valgte at forlade en sommerfest med gymnasiekammerater tidligt. Han har været omkring byens politistation for at anmelde overfaldet, som kostede ham buler og en skræk i livet.
- Jeg havde en relativt fin aften, indtil jeg beslutter mig for at tage tidligt hjem. Ved stationen hører jeg et højlydt pift, og først tænkte jeg, at det var studenter, der lavede ballade, forklarer Jeremy Pedersen til Ekstra Bladet.
Men det var det ifølge Jeremy Pedersen ikke.
Det var unge mennesker, som på den måde samlede sig. Det skete ved stationen i Varde. Piftet lød, netop som Jeremy Pedersen skulle til at gå forbi stationen i byen.
Der var ifølge Jeremy Pedersen ingen vidner ud over de implicerede.
- Så bliver der råbt racist og nazist, og så er jeg ikke i tvivl længere. Så gælder det om at komme væk, og jeg begynder at lunte. Så mærker jeg et skub i ryggen, og så falder jeg, fortsætter Jeremy Pedersen.
Slået og sparket
Over de næste par minutter hævder Jeremy Pedersen, at han både bliver slået og sparket. En enkelt af de unge mænd er mere aggressiv end de andre. Og hver gang, at Jeremy forsøger at rejse sig, er det som om, at gruppen bliver mere aggressive. På et tidspunkt bliver han skubbet i ryggen, så han støder hovedet i asfalten.
- Det er, hvor jeg får mine buler i panden, siger Jeremy Pedersen.
- Jeg har på det tidspunkt fået nogle korte glimt af gerningsmændene. Men jeg når at tænke, at det skal jeg ikke forsøge på mere. Jeg tænker, nu skal jeg beskytte mit hoved. Den ene virker lidt mere aggeressiv. Han råber 'jeg slår dig ihjel. Jeg slår dig ihjel', siger Jeremy Pedersen, der til politiet har fortalt, at han ikke kendte drengene, som talte fint dansk, men med accent. Og så har de mellemøstligt udseende.
Efter overfaldet stikker de unge af. Og Jeremy Pedersen får kort tid efter ringet til sin far, som kommer og henter ham.
Jeremy Pedersen vælger derefter at tage hjem og ømme sig. Uden at køre på hospitalet.
- Jeg har en sød kæreste, der tager sig af mig. Jeg synes ikke, det var nødvendigt, siger Jeremy Pedersen til Ekstra Bladet.
Meldt til politiet
Jeremy Pedersen er slet ikke i tvivl om, at overfaldet er politisk motiveret. Han fortæller til Ekstra Bladet, at han har bestemte grunde til at vide, at går sms'er rundt blandt indvandrerdrenge i byens socialt belastede kvarter i Isbjergparken, når han opdages i nattelivet.
Lørdag har han været omkring politistationen. Her bekræfter vagtchef Claus Skovgaard over for Ekstra Bladet, at sagen er meldt til poliitet.
- Vi har lige haft Jeremy inde til en snak, siger Claus Skovgaard, der ikke ønsker at kommentere 'en verserende straffesag' yderligere.
Jeremy Pedersens forældre har valgt at udlove en dusør på 5.000 kroner for oplysninger, der kan føre til anholdelsen af gerningsmændene til overfaldet på deres søn.
- Jeremy er en ung mand med meninger og holdninger. Og det har ikke ligefrem hjulpet på det, at han har meldt sig ind i DFU. I går bliver han forfulgt nede fra byen og natklubben formentlig. Og da han så er tilpas langt væk, bliver han overfaldet, forklarer Morten Pedersen, der er far.
Aktiv ungdomspolitiker
Han hævder også, at det ikke er første gang, at sønnen er blevet chikaneret.
Jeremy Pedersen har i det seneste år været særdeles aktiv i både lokalaviser med læserbreve og på de sociale medier, hvor han på linje med Dansk Folkepartis toppolitikere giver udtryk for holdninger lige fra flygtningedebatten til dagpengereformen.
Det har givet ham uvenner.
- I flere år har jeg mærket det. Det er også derfor, at jeg næsten aldrig tager i byen. Da jeg meldte mig ind i DFU, var der med det samme en masse, der pludselig reagerede negativt. På mit fodboldhold var der flere, der tog skarpt afstand, siger Jeremy Pedersen til Ekstra Bladet.
Det er i læserbreve i områdets lokalaviser og på Facebook, at Jeremy Pedersen især er aktiv politisk. Han fortæller til Ekstra Bladet, at han ikke har skrevet noget, som er ulovligt. Det har været holdninger til flygtningedebatten, men også til dagpengereformen.
- Jeg følger spillets regler, siger han.
- Jeg har mange af de samme holdninger som nogle af partiets toppolitikere.
Dusør på 5.000 kroner
På Facebook har Jeremys mor, Heidi Pedersen, lagt et opslag op, hvor hun skriver om episoden, og at det ikke er første gang, at sønnen er blevet overfaldet. Hun håber på, at hendes opslag kan føre til, at gerningsmændene bliver fundet.
Jeremy Pedersen går i forvejen ikke særlig ofte i byen, netop fordi han føler sig chikaneret.
- Det er mest, når jeg er i byen, at det sker. Jeg oplever, at der bliver råbt efter mig. Der er også flere gange blevet taget fat i mig, forklarer han.
En enkelt gang tidligere har han også meldt en episode til politiet, uden at det dog førte til en sag.
Ifølge Morten Pedersen er det en god idé, at Jeremy nu står frem med den seneste hændelse.
- Det er som om, at politiet ikke tager det så alvorligt. For dem er det måske en lille sag. Men det er det ikke for os. Efter Facebook-opslaget er det faktisk politiet, der har kontaktet os. Det er for galt, at vi i Danmark oplever, at man kan blive chikaneret og forfulgt på grund af politisk overbevisning eller seksuel orientering. Og frem for at stikke hovedet i busken igen, har vi denne gang valgt at få det frem. Lad os sige det på den måde, at de andre muligheder er blevet afsøgt, siger Morten Pedersen til Ekstra Bladet.
Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere og kan heller ikke sige noget om, hvorvidt der er mistænkte eller anholdte i sagen.