Annonce:
Annonce:

Unge amok i Kongens Have

Den københavnske park lukker to timer tidligere sommeren ud for at stoppe ulovlig adfærd

Kongens Have i København lukker normalt klokken 22, men hen over sommeren vil haven lukke to timer tidligere. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kongens Have i København lukker normalt klokken 22, men hen over sommeren vil haven lukke to timer tidligere. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Frem til slutningen af sommeren vil Kongens Have i København lukke klokken 20 på alle ugens dage.

Det skriver Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ændringen sker, fordi styrelsen har konstateret, at et voksende antal besøgende i haven opfører sig i strid med ordensreglerne.

Ifølge Niels Mellergaard, slotshavechef i Slots- og Kulturstyrelsen, vil man gerne holde haven åben så længe som muligt for dem, der bruger haven som et frirum på en fornuftig måde.

Annonce:

- Det er vores opgave at sikre, at alle, der besøger Kongens Have, får en god oplevelse, og at der ikke er gæster, som holder sig væk, fordi de er nervøse. Når forpagtere, naboer, gæster og ansatte føler sig utrygge, fordi store grupper af unge drikker sig bevidstløse, spiller musik for fuld drøn, hiver planter op af jorden, øver hærværk på bænke, borde og stole og endda kommer op at slås, så er vi selvfølgelig nødt til at gribe ind, siger Niels Mellergaard.

Ud over de ændrede lukningstider gør styrelsen opmærksom på, at der kun må spilles dæmpet musik i haven uden brug af en form for højttaler eller forstærker.

Derudover vil personer, som tvinger sig adgang til haven uden for åbningstiden, blive anmeldt til politiet.

- Men vi er nødt til klart at signalere, at haven ikke skal have karakter af en festivalplads, hvilket desværre er den situation, vi er havnet i.

- Derfor lukker vi nu haven tidligere i håb om, at det kan medvirke til at afhjælpe problemerne, og så følger vi situationen nøje i den kommende tid sammen med relevante myndigheder, siger Niels Mellergaard i pressemeddelelsen.

Kongens Have er som følge af coronapandemien stadig på politiets liste over hotspots, hvor politiet fører tilsyn og kan indføre et midlertidig opholdsforbud, hvis for mange mennesker samles.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: