Unge: Facebook er skummelt og for gamle mennesker

Syv unge, Ekstra Bladet har talt med, stoler ikke på Facebook. De er typisk mere begejstrede for sociale medier som Snapchat og Instagram

Følg Samfund

Facebook er havnet i en kæmpemæssig tillidskrise, efter det er kommet frem, at en privat virksomhed ved navn Cambridge Analytica har stjålet oplysninger fra mere end 50 millioner Facebook-brugere.

Oplysninger, der er blevet brugt til at præge vælgere til at stemme på Donald Trump ind i Det Hvide Hus.

Ekstra Bladet har spurgt syv unge mennesker, hvad de mener om Facebook. Ifølge de unge er de langt mere interesserede i andre sociale platforme som Snapchat og Instagram. Facebook er skummelt og for gamle mennesker, lyder det.

Nova Carter, 15 år, Valby
- Jeg bruger langt mere Instagram, for Facebook er skummelt og fyldt med alt muligt skrammel, man ikke kan bruge til en skid. Især reklamer, spil og virusser, som sender alt muligt videre til ens venner uden at man har skyld i det.

 

Agnes Malmgren, 15 år, Frederiksberg
Jeg stoler ikke på Facebook, for det er usikkert og konstant ramt af en hacker-epidimi. Man skal knap nok klikke på noget, før man bliver sendt ind på en mærkelig hjemmeside for at købe et eller andet.

 

Lucas Dybdal, 22 år, Roskilde
Jeg bruger ikke Facebook ret meget, og det er jeg glad for, efter jeg har læst, at alle ens 'likes' misbruges til skumle formål. Jeg tror, og håber, at færre gider bruge Facebook i fremtiden. Også fordi, er det spild af tid og fyldt med virusser.

 

Clara Engholm, Brønshøj, 19 år
Jeg tror, at Facebook er døende, for det er primært for ældre mennesker. Min mor er lige kommet på Facebook, og det siger alt. Jeg bruger mere Instagram og Snapchat - ligesom mine venner. Facebook er creepy - fyldt med skumle links og virusser.

 

Silje Tvernø, 19 år, Vesterbro
Instagram og Snapchat er langt mere personligt og privat. Facebook, som jeg ikke stoler på, er fyldt med en masse crap, som jeg slet ikke interesserer mig for. Derfor lægger jeg heller ikke personlige ting på Facebook.

 

Louisa Luuström, 17 år, Örebro, Sverige
- Facebook er for gamle mennesker. Jeg har slet ikke en konto, men jeg har bemærket, at mange danskere sidder og spilder en masse tid på Facebook. De sidder bare og scroller løs. Man fatter det ikke.

 

Wilma Runnstig, 17 år, Örebro, Sverige
- Jeg skriver med min bedstefar på Facebook - som den eneste. Jeg ved ikke, hvor gammel, han er, men over 60 år. Rigtig mange har en konto uden at bruge den: De bruger kun kontoen til at logge ind på andre medier.

Note: Mindreårige i artiklen medvirker med accept fra forældre.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+