Unge flygter fra bosted: - Det ligner en skraldespand

Et kommunalt bosted for unge i Græsted er så ulækkert, at nogle af boerne ser sig nødsaget til at flytte

Gammel opvask flyder i køkkenet, og der kravler mider på det. Video: Local Eyes

Mider kravler rundt på opvasken, toiletterne er klamme, og unge helt ned til 16 år ryger hash og drikker alkohol.

Sådan beskriver to tidligere beboere et kommunalt bosted på Ramsager 33 i Græsted i Nordsjælland.

Det skriver Netavisen Gribskov.

Se mere video på localeyes.dk

Avisen har talt med en 17-årig tidligere beboer, Adam, og kæresten til en anden tidligere beboer.

17-årige Adam er fra Helsinge og har boet på forskellige opholdshjem. Senest hjemmet på Ramsager i Græsted, men efter et halvt år i de uhumske omgivelser har han givet op og er flyttet ind hos en kammerat.

– Det er sgu ikke særligt fedt at bo der, for det ligner en skraldespand, siger Adam til Netavisen Gribskov.

Videoen øverst i artiklen af de klamme forhold vækker genklang hos den unge mand.

– Det er ret normalt, at der ser sådan ud. Der bliver røget lidt for meget hash derude, så folk er blevet dovne. Jeg gør rent, og det gør (navn fjernet af redaktionen) også, men det er lidt svært, når de andre ikke gør rent, forklarer han til Netavisen Gribskov.

Den forklaring bakkes op af kæresten til den anden beboer, der ligeledes flyttede fra stedet, fordi der var så ulækkert.

Begge parter kritiserer også, at der ikke har været en sagsbehandler den sidste måned, selvom sagsbehandleren ifølge de unge skulle besøge bostedet en til to gange om ugen.

Ifølge Adam er der på bostedet plads til otte beboere. P.t. bor der to unge over 18 år og tre personer under 18 år, som er under kommunalt opsyn.

Ingen forklaring
Netavisen Gribskov har forsøgt at indhente kommentarer fra kommunaldirektør Sascha Volmer Sørensen, og direktør for ungeområdet Mikkel Damsgaard.

Kommunen siger dog, at de først fredag kan forholde sig til, hvorfor de unge ikke er under mere opsyn, og om der er blevet sendt rengøringspersonale ud.

Desuden siger udvalgsformand for børnudvalget Sisse Krøll Willemoes, at hun ikke kender til forholdene på det kommunale bosted og har bedt om en kommunal redegørelse. 

364 kommentarer
Vis kommentarer