Unge mænd plyndrer butik: Så hurtigt går det

Hurtigt ind og ud. Sådan foregik det, da seks mænd med anden etnisk baggrund røvede softgun-butikken Gunzone i Aarhus. SE HVORDAN DE BAR SIG AD HER

Her vises røveriet fra Gunzones overvågningskamera

Det gik stærkt, da seks mænd med anden etnisk baggrund plyndrede softgun-butikken Gunzone i Aarhus. Der gik kun et minut, før tyvene var ude igen, skriver Lokalavisen.dk.

Plyndringen er ikke et enestående tilfælde. Metoden, hvor flere personer kommer ind i en butik og plyndrer på kort tid, kaldes et butiks-raid.

Og det er ikke første gang Gunzone oplever sådan en ubehagelig episode.

- 98% af alle vores registrerede tyverier bliver begået af unge af anden etnisk baggrund i alderen fra 8 år til 45 år. Typisk kommer de ind i forretningen i grupper. Nogle har til opgave øjeblikkeligt at stå helt oppe i ansigtet på personalet for at forstyrre og aflede opmærksomheden, mens de andre fylder jakkerne, siger Michael fra Gunzone til Lokalavisen.dk.

'Politiet er vores venner'
Mange tyve går langt for at undgå at blive opdaget, men gerningsmændene gør i dette tilfælde nærmest intet for at lægge skjul på deres forehavende, som typisk varer mellem et og fem minutter.

- De gør som regel ikke et stort nummer ud af at skjule, at de er her for at stjæle. Enkelte gange har vi oplevet, at de provokerende bliver stående i forretningen med stjålne varer og nedladende råber: 'I kan bare ringe til politiet, de er vores venner!'

- Vi har også oplevet, at seks mænd i alderen 25-30 år kom ind. Efter seks sekunder havde den ene gemt, hvad der svarer til tre mælkekartoner oppe under jakken, og så begyndte de ellers at brække et låst udstillingsskab op for øjnene af to kunder, der forbavset så til, fortæller Michael fra Gunzone.

Se hvordan de organiserede tyve laver et butiks-raid på Gunzone i Aarhus over artiklen.

140 kommentarer
Vis kommentarer