Annonce:
Annonce:

Unge rammes af vold og tvangsægteskab

Mange unge med indvandrerbaggrund rammes af alvorlige æreskonflikter

Annonce:
Følg Samfund

Vold, trusler og tvangsægteskab.

Når unge med indvandrerbaggrund henvender sig til landets eneste topsikrede opholdholdssted for æreskonflikter, så er det meget alvorlige ting, de har med i bagagen.

Statistik fra 2014 over hovedårsagen til, at 247 unge kvinder henvendte sig til RED-Safehouse, afslører eksempelvis, at hver fjerde havde været udsat for vold, 20 procent havde fået trusler fra deres familien, mens ni procent er blev truet med tvangsægteskab.

Unge på flugt fra æresvold: Lukket dør hos myndighederne

Men selv om om mange af de unge kvinder har oplevet æresrelaterede konflikter, der er strafbare, så er det de færreste, der vælger at anmelde det til politiet, fortæller Anita Johnson, der er leder af Rehabiliteringscenter for Etniske Unge i Danmark

Annonce:

- Det er kun omkring en ud af ti af de unge kvinder, som vi modtager her, der vælger at gå til politiet. De unge har ikke lyst eller brug for at anmelde deres egen familie, men har alene et ønske om, at deres ønsker og behov bliver opfyldt, siger hun.

Hos Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, der sidder med de æresrelaterede forbrydelser, registrerede man 117 æresrelaterede sager i 2014, og vicepolitiinspektør Henrik Framvig erkender da også, at det reelle antal af kvinder, der har været udsat for æresvold, kan være højere, end det myndighederne kender til.

- En del af problematikken ved de her overtrædelser er at bryde ind i miljøet.

- Ofte er de familiære bånd i de her familier meget tætte, og det er nogle anderledes familiemønstre end hos danske familier. Og har man den slags problemer i familien, så vil man ofte forsøge at klare dem internt, for hvis sagen kommer i politiets hænder, så ender det ofte med en straffesag, siger han.

  Eksperter: Mange som Hina

I alt har Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter de seneste fire år registret 505 sager om æresrelaterede forbrydelser.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag og i EKSTRA:

- 19-årige Vivian fik dødtrusler af sin far, fordi hun nægtede at gifte sig med en fremmed mand. 

Flygtede fra tvangsægteskab: Far ville slå mig ihjel

HJÆLP OS: Kender du til æresvold eller æreskonflikter? Send en mail til aee@eb.dk, tgs@eb.dk eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: