Unikt billede: Ulv på spil i skov

For første gang har Naturstyrelsen fanget et helt tydeligt billede af en ulv i en dansk skov

Smil til kameraet. Her er det tydelige billede af ulven (Foto: Naturstyrelsen og Naturhistorisk Museum)
Smil til kameraet. Her er det tydelige billede af ulven (Foto: Naturstyrelsen og Naturhistorisk Museum)

Ved du noget? Har du set noget? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Smil til kameraet.

Tidligere har der floreret masser ulve-billeder rundt omkring på internettet, men nu har et vildt-kamera har bogstaveligt talt fanget noget vildt i en midtjysk skov.

Nemlig det første, skarpe farvebilleder af en dansk ulv nogensinde.

Det oplyser Naturstyrelsen deres hjemmeside.

Ifølge Naturstyrelsen er der tale om en voksen, tynd ulv med kort sommerpels, men det er ikke muligt at se på billede, om det er en han- eller hunulv.

Her er ulven fanget kort efter, at den har jagtet en flok hjorte (Foto: Anders Vinter Hansen/BLOG) Samfund - 19. dec. 2014 - kl. 07:56 Jæger i dansk skov: Her kommer ulven

Ulv på fremmarch
Den intetanende ulv gik direkte i Naturstyrelsens såkaldte foto-fælde, som de har opsat i forskellige midtjyske skovområde for at lære mere om ræve, rådyr, krondyr, og nu også ulves færden i skoven.

Ifølge Naturstyrelsen er det første gang, at et så tydeligt billede af en ulv kommer frem. Der har tidligere været masser billeder af dyret, men de har ofte været utydelige og mørke, fordi ulvene efter sigende er mest aktive om natten.

Den første bekræftede ulv blev fundet død i Nationalpark Thy i Nordjylland i november 2012. Siden er der observeret ulve og indsamlet DNA-spor i det meste af Jylland.

Ifølge Naturstyrelsen er rovdyret i fremmarch i hele Europa, og det skyldes, at dyret er blevet fredet i hele EU.


I 2013 filmede landbrugsmedhjælper Anders Sylvester Kudsk denne ulv bevæge sig over en mark ganske tæt på hans traktor. Det var den første ulv filmet i Danmark. (Foto: Anders Sylvester Kudsk/LandTV)

202 kommentarer
Vis kommentarer