Annonce:
Annonce:

Universitet 150 millioner til at udvikle bæredygtige kemikalier

Villum Fonden giver 150 millioner kroner til Danmarks Tekniske Universitet til et nyt forskningscenter

Annonce:
Følg Samfund

Centret skal udvikle banebrydende teknologier, der kan erstatte fossile ressourcer med bæredygtige løsninger.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) om, at universitet nu får et nyt forskningscenter med navnet "Villum Center for Science of Sustainable Fuels and Chemicals".

Det nye center på DTU, der bliver forankret på DTU Fysik i Lyngby, skal ledes af professor Ib Chorkendorff, der samler et team af topforskere fra blandt andet Stanford University, Københavns Universitet og Syddansk Universitet.

De næste otte år skal de udvikle teknologi, der kan sikre en fossilfri energi- og brændstofforsyning, samt kemikalieproduktion.

- Bevillingen giver os en unik mulighed for at bidrage til en grøn omstilling af det globale samfund.

Annonce:

- Vi får også en sjælden chance for at afprøve ideer undervejs, som er i højrisiko for ikke at lykkes, men til gengæld har potentialet til at blive det teknologiske gennembrud, som verden har brug for, lyder det fra Ib Chorkendorff.

Og det penge, der passer ind til universitetets vision om bæredygtig værdiskabelse, siger rektor på DTU Anders Bjarklev.

- Verdenssamfundet står over for store teknologiske udfordringer, som skal løses, før vi kan gennemføre en grøn omstilling af samfundet. Selv om det er ønskværdigt at stoppe forbruget af fossile brændstoffer i dag, så er det fuldkomment urealistisk.

- Vi mangler stadigvæk teknologi, der kan erstatte de fossile ressourcer i for eksempel flybrændstof, i kemikalieproduktionen og i en vis udstrækning også energiforsyningen. Mange af de grønne teknologier, vi får brug for, er slet ikke modne endsige opfundet endnu.

For Villum Fonden handler det om at yde et bidrag til den langsigtede beskyttelse af jordens klima og miljø.

Annonce:

- Vi håber, at det nye centers forskning bliver af højeste kvalitet, og resultaterne kommer til at yde et bidrag til en fremtid uden fossile brændstoffer, siger bestyrelsesformand Jens Kann-Rasmussen.

Villum Fonden hører sammen med Velux Fonden, som er to almennyttige fonde, der støtter forskning, miljø og bæredygtighed samt kulturelle og sociale projekter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: