Universitet erkender fejl: Uddannede skal tilbage på skolebænken

200 studerende troede, at de var færdiguddannet. Men det er de måske ikke. Aarhus Universitet erkender fejl

Følg Samfund

Opdatering: Det har tidligere fremgået af denne artikel, at 200 studerende skal tilbage på skolebænken. Der er dog kun tale om, at 200 personer har fået besked om, at der muligvis er sket en fejl, og Aarhus Universitet er nu ved at klarlægge, hvor mange der skal tilbage på skolebænken.

Hovsa, du er måske ikke færdiguddannet alligevel.

Den besked har omkring 200 nyuddannede fra Aarhus Universitet netop fået.

Det skriver DR Østjylland.

Det er uddannede, der har taget hovedfag på ét fakultet og sidefag på et andet for at kunne undervise i gymnasiet, der er ramt. De mangler simpelthen et semester, hvis de ikke har færdiggjort pædagogikum.

- Det er dybt beklageligt, og vi vil gerne sige undskyld til de berørte.

Det er beskeden fra Kristian Thorn, der er vicedirektør for uddannelse på Aarhus Universitet.

- Der er tale om en fejlfortolkning af reglerne gennem nogle år. Vi har tolket det sådan, at nærtbeslægtede områder har undtagelser, og det har der også været historisk.

- Men vi har taget fejl, og der er tale om en menneskelig fejl i vores administration af reglerne, siger han til DR Østjylland.

Derfor vil universitetet nu prøve at tilrettelægge undervisningen til de nyuddannede så fleksibelt som muligt.

- Vi tænker på fjernundervisning og weekendforløb og andet, som vil fungere bedst muligt for de berørte dimittender, siger Kristian Thorn til DR Østjylland.

- Amatøragtigt
Nanna Smith Vinther er en af de berørte.

- Det er helt ufatteligt amatøragtigt af Aarhus Universitet, og jeg blev helt utroligt vred. Det er som at få at vide, at ens uddannelse ikke er gældende. 

- Det føles helt forkert, når man har brugt så lang tid og er kommet videre i systemet, siger hun til DR Østjylland.

Nanna Smith Vinter har læst engelsk og psykologi på Aarhus Universitet. Hun blev færdig i 2017 og har fået fast job på et gymnasium i Sønderborg.

Til næste sommer skal hun på pædagogikum, som er den videreuddannelse, der giver kompetencer til at arbejde som lærer på en gymnasial uddannelse, men nu frygter hun, at det går i vasken.

Det manglende semester skal nemlig gennemføres, medmindre de berørte allerede har bestået pædagogikum. Det frustrerer Nanna Smith Vinther.

- Jeg kan på ingen måde proppe det ind i den hverdag, som jeg har i dag, mener hun.

I foråret kom det frem, at både nuværende og tidligere studerende fra Aalborg Universitet er fanget i en kattepine, da det blev opdaget, at flere uddannelser ikke har været gennemført korrekt.

Ved du noget, eller er du en af de 200 uddannede? Så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk, eller sms/mms på 1224 (alm. takst).

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind