Universitet finder alvorlige fejl efter skandalerapport

I kølvandet på omstridt rapport finder universitet alvorlige mangler i tre rapporter

DCA på Aarhus Universitet, der står bag en kontroversiel oksekødrapport, har fundet alvorlige mangler i tre rapporter.

Det oplyser Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug (DCA) på Aarhus Universitet, der har kulegravet de seneste fem års forskning.

I tre tilfælde er der alvorlige mangler, forklarer prodekan Kurt Nielsen.

- I ét tilfælde er det for eksempel ikke deklareret i rapporten, at en af forfatterne er fra Seges (del af Landbrug & Fødevarer, red.), siger han.

- I to andre tilfælde anføres det ikke, at den eksterne styregruppe har haft mulighed for at kommentere rapporten, og hvilke ændringer det har affødt, siger han i en pressemeddelelse.

Se også: Trækker sig efter skandalerapport

Kulegravningen er startet på bagkant af en rapport om oksekøds påvirkning på klimaet.

Dagbladet Information har afdækket, hvordan interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer og Danish Crown har blandet sig i formidlingen af resultaterne.

Rapporten er blevet kritiseret for at sammenligne klimaaftryk for en hel pulje af produkter - søde sager, snacks, øl, vin, kaffe, te, sodavand - med dansk produceret oksekød alene.

Det regnestykke er blevet kritiseret af eksperter, fordi det giver et forvrænget billede af oksekøds belastning på klimaet. Rapporten blev trukket tilbage i september.

Samme måned kunne universitetet oplyse, at institutleder for agroøkologi Erik Steen Kristensen 'efter aftale' havde valgt at trække sig fra sin post og ville forlade universitetet.

Se også: Aarhus Universitet trækker omstridt rapport tilbage omstridt

Der blev samtidig udtrykt 'kraftig kritik' af centerleder ved DCA Niels Halberg for 'utilstrækkelig kvalitetssikring' af rapporten.

56 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere