Ups: Uheldige jægere skød to elge i dyrepark

En gruppe norske jægere skød to elge - hvorefter de opdagede, at elgene befandt sig bag hegn i en dyrepark

To uheldige elge måtte lade livet i Polar Park i Norge, da en gruppe jægere skød dem ved en fejl.
To uheldige elge måtte lade livet i Polar Park i Norge, da en gruppe jægere skød dem ved en fejl.

En gruppe jægere har muligvis fået lidt røde ører, efter det gik op for dem, at de to elge de netop havde skudt faktisk tilhørte en dyrepark.

Efter uheldet var sket, kontaktede elgjægerne med det samme medarbejdere fra dyreparken Polar Park, som ligger i det nordligste Norge nær byen Narvik.

De fortalte, at de hunde, der hjalp dem med at komme på spor af elgene, havde ledt dem ind i parkens område, uden jægerne var klar over, at de affyrede skud i en dyrepark.

Verden på vrangen - 25. jun. 2015 - kl. 12:32 Anklaget for dyremishandling: Her bruger han en elg som badedyr

Selvom det var et uheld, gjorde jægernes opkaldt administrerende direktør i Polar Park, Heinz Strathmann, meget sørgmodig:

- Jeg reagerede med vantro, og de første par sekunder efterfølgende var meget urealistiske. Jeg synes, det er meget sørgeligt, og det er ikke okay. Vi havde fem elge, og nu har vi kun tre, siger han ifølge The Local.

Arne Nysted, der er formand for retslige spørgsmål omkring dyrelivet i Troms-området i Norge, mener imidlertid ikke, at jægerne skal straffes:

- Det er en beklagelig fejl begået i forbindelse med lovlig jagt uden for parken. Det var en alvorlig fejl, men alle forstår, at det ikke blev gjort med vilje, siger han.

Se også: Nu kommer elgen tilbage til Danmark

Polar Park har dog planer om at forlange kompensation for de to elge, der blev skudt og er begyndt at lede efter nye elge, der skal erstatte de døde.

Polar Parks areal spreder sig over mere end 570 kvadratkilometer, og på dyreparkens website lyder det, at dyrene befinder sig 'i deres naturlige omgivelser.'

61 kommentarer
Vis kommentarer